Blogi

Teknologiafoorumi: Datan hyödyntäminen IoT-teknologioilla (Pori)

Tampereen yliopiston DATOS-hankkeen teknologiafoorumissa puhutaan IoT-teknologioiden mahdollistamista datankäsittelytavoista ratkoa haasteita niin teknisestä kuin liiketoiminnallisesta näkökulmasta. Tapahtuma on livenä Crazy Town Porin tiloissa, mutta voit halutessasi seurata myös etänä!

Alustajina toimivat Jere Grönman Tampereen yliopistosta, Jaakko Ala-Paavola Etteplan Oy:stä ja Lassi Sutela Huld Oy:sta. Jaakko kertoo teollisen internetin tiedonsiirrosta ja IoT-teknologian mahdollistamista ratkaisuista. Lassi syventyy esityksessään datan keräämiseen teknisistä ja liiketoiminnallisista näkökulmista esimerkkien avulla. Esitysten jälkeen on mahdollista jäädä keskustelemaan asiantuntijoiden kanssa.

Jaakko Ala-Paavola toimii digitaalisten ratkaisujen johtajana teollisuuden digitalisaatioratkaisuja tuottavassa suunnittelu- ja konsultointiyrityksessä Etteplanissa. Jaakko on urallaan osallistunut lukuisiin teollisen internetin ratkaisuiden suunnitteluun, erityisosaamisena langattoman tiedonsiirtoratkaisut IoT-antureista teollisuuden paikallisiin yksityisiin 5G-tietoverkkoihin.

Lassi Sutela on Huldin teknologiajohtaja. Hän on osallistunut lukuisiin IoT-hankkeisiin ja nähnyt hankkeiden vaikutuksia yritysten toimintaan. Datan kerääminen IoT-laitteiden avulla on yleistymässä kiihtyvällä vauhdilla. Oikeaa ratkaisua etsittäessä on toisaalta ratkaistava joukko teknisiä haasteita ja toisaalta sovitettava liiketoiminnan mallit niin, että investoinnista saadaan hyötyä.

DI Jere Grönman työskentelee Tampereen yliopiston Porin yksikössä projektipäällikkönä erilaisissa data-analytiikkaa, koneoppimista, avointa robotiikkaa, IoT-teknologiaa ja älymatkailua käsittelevissä hankkeissa.

Tapahtuma on ilmainen, pyydämme ilmoittautumista pizza ja virvoketarjoilujen vuoksi!

Ilmoittautuminen: https://www.tuni.fi/fi/ajankohtaista/teknologiafoorumi-datan-hyodyntaminen-iot-teknologioilla


DATOS-hanke rahoitetaan REACT-EU-välineen määrärahoista osana Euroopan unionin COVID-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia.

The event is finished.

Date

17 marras 2022
Expired!

Time

17:00 - 19:00

Paikkakunta

Crazy Town Pori
Rautatienpuistokatu 7, 28100 Pori
Aiheet