Crazy Town on työn ja oppimisen yhteisö – tai kuten englanniksi voi ilmaista: ”For us, coworking means having a community for work and learning.”

Alla viisi erilaista esimerkkiä siihen, mitä tämä voi käytännössä tarkoittaa erilaisille jäsenille.

1) Hyödynnä yhteisön jäsenet apuna – #kovassaseurassa naapuri on mentori

Kussakin kaupungissa on oma yhteisövetäjä (tai useampi), jonka tehtävä on tuoda ihmiset yhteen ja auttaa heitä tekemään asioita yhdessä. Crazy Townilla on lupa kysyä apua, tarjota palveluita ja tehdä myös kauppaa.

Satojen asiantuntijoiden joukkoon mahtuu sekä konkareita että kokemattomia. Ihmiset ovat lähtökohtaisesti halukkaita jakamaan kokemuksia sekä oppeja. Esittäydy ja kerro rohkeasti mitä olet tekemässä tai mihin kaipaisit apua. Satunnaiset kahvihuone-, käytävä- ja lounaskeskustelut ovat historian saatossa johtaneet vaikka mihin.

2) Käytä digitaalista yhteisöalustaa yhteistyöhön yli kaupunkirajojen

Alustan avulla voit hakea tai tarjota osaamista, jakaa oppeja tai koota yhteisiä tiimejä yksilöiden taitojen sekä kiinnostuksen mukaan. Kirjoita etsittäväksi taidoksi esimerkiksi ”artificial intelligence” ja hämmästy kuinka paljon Crazy Townilla on maailmanluokan tekoäly-osaamista. 

Keväällä 2020 käyttöönotettu Skillhive-alusta kehittyy myös koko ajan. Seuraavana ominaisuutena alustaan tulee muun muassa osaamisen esittely yhteisön ulkopuolelle.

3) Valmennusohjelmat ovat väylä syventyä itseä kiinnostaviin aiheisiin

Crazy Town järjestää erilaisia tutkintoon johtavia koulutuksia pienen kansalaisopiston verran vuositasolla. Viimeaikaiset valmennusohjelmat ovat olleet suunnattuja mm. yksinyrittäjille, yhteisömanagereille, tiimien johtajille sekä tuotekehityksestä kiinnostuneille. Lisää on tulossa!

roundtable bannerikuva

4) Kasva ja kehitä uutta Crazy Townin kumppaniverkoston avulla

Käytännön tekemällä oppiminen on paras tapa oppia uutta. Meillä on sen avuksi valmis kumppaniverkosto, joka tarjoaa jäsenille suorat yhteydet pääomasijoittajiin, enkelisijoittajiin, kansainvälisiin yhteisöihin ympäri maailman tai erilaisiin kasvuohjelmiin Suomessa ja maailmalla. Mikäli jäsen haluaa käyttää kumppaniemme tiloja Helsingissä tai Turussa onnistuu sekin CT-jäsenyydellä. Introamme jäsenet sopiville kumppaneille.  Ole yhteydessä paikalliseen yhteisövetäjään – niin hän auttaa sinut eteenpäin!

5. Crazy Town on alusta uusille avauksille

Onko sinulla kenties halu uudistaa yrityksiä digitalisaation tai tekoälyn voimalla? Vai suhtaudutko intohimoisesti esimerkiksi johtamiseen ja työhyvinvointiin? Niin varmasti joku muukin yli 200 yrityksen Crazy Town -yhteisössä.

Jäsenet voivat järjestää Crazy Townilla tapahtumia, jossa he jakavat osaamista sekä kokoavat ympärille tietystä teemasta kiinnostuneita yhteen. Autamme tässä mielellämme! Lisäksi Crazy Town tuottaa ja fasilitoi ympäri Suomen yhteiskehittämisen projekteja, hackathoneja ja ideakilpailuja, jotka tarjoavat myös ainutlaatuisia mahdollisuuksia käynnistää uutta.

Geego Kids -maskotti Osuuskauppa Hämeenmaan Prismassa.
Kuva: Geego Kids)

Esimeriksi hämeenlinnalainen lapsiperheitä liikuttava startup Geego Kids osallistui Crazy Townin ja kumppaneiden toteuttamaan HML Open City Challenge -ideakilpailuun vuoden 2020 alussa. He saivat kokeilurahoituksen kaupunkihaasteiden kehittämiseen. Kilpailun kautta yritys löysi kumppaneiksi Osuuskauppa Hämeenmaan ja yhteistyö Hämeenlinnan kaupungin kanssa varmistui. Nämä ensiasiakkuudet johtivat yhteistyöhön myös muiden kaupunkien kanssa!

Vastaavanlaisia mahdollisuuksia ilmaantuu koko ajan, usein yllättäen ja odottamatta. Tiedotamme niistä jäsenillemme eri kanavissa, joten kannattaa toimia nopeasti ja olla hereillä.