Tässä blogitekstissä avaamme Crazy Town Jyväskylän alakerran laajennuksen suunnitteluperiaatteita sekä käyttömahdollisuuksia. Uudet tilat ovat muuttovalmiit elokuussa 2020. Erilaisten tiimihuoneiden lisäksi kokonaisuuteen kuuluu mielenkiintoisia yhteiskäyttöisiä ympäristöjä.  

Voit myös katsoa sisällön CT Jyväskylän yhteisövetäjän Silja Rehusen, sisustussuunnittelija Maru Hautalan (NIONIO) ja toimitusjohtaja Mikko Markkasen keskusteluna videolla.

2000-luvun alussa nuori yrittäjä Mikko Markkanen sovelsi ensimmäisten joukossa Suomessa rapakon takaa tuotua World Cafe -oppimismenetelmää Learning Cafe -nimellä. Ideana oli, että noin 40-100 hengen tapahtumien osallistujat voivat helposti jakaa kokemusperäistä tietoa ja luoda uusia avauksia, mikäli ympäristö on kahvilamainen. Ratkaisu oli sijoittaa osallistujat 3-5 hengen pöytäryhmiin tasalattiatilaan, jossa vuorovaikutus on helppoa.

Crazy Town Jyväskylän alakerran uusi Learning Cafe on suunniteltu kahvilamaiseksi oppimistilaksi tätä perinnettä kunnioittaen ja kokemuksia hyödyntäen.

Learning Cafe – tila sijaitsee suoraan katutasossa Väinönkadun varrella. Sen lisäksi, että se soveltuu työpajamaisiin tapahtumiin jopa noin 50 hengelle ja on vierailijoille helppo löytää, se myös tarjoaa rennomman ympäristön työskentelyyn.

Alakerran Alatori vetää yhteensä 200 henkeä, kun huomioidaan porrastettu katsomo. Suunnittelussa on hyödynnetty hyviä kokemuksia yläkerran nykyisestä toritilasta. Akustiikkaa on ratkaistu materiaalivalinnoilla, akustiikkalevyillä ja tekstiili- / puupinnoilla. Tilaa voi toki käyttää myös satunnaisiin palavereihin, ryhmätöihin tai itsenäiseen työskentelyyn.

Crazy Town Jyväskylä laajennus alakerta Suunnitteluhuone NioNio

CT Jyväskylän eri tapahtumatiloja yhdistelemällä kokonaisuuteen mahtuu vaikkapa 200 hengen tapahtuma, joka voidaan jakaa neljään 50 hengen pienryhmään. 

Showroom on yritystoiminnan näyteikkuna Kävelykadun varrelle, jossa ennen sijaitsi Anttilan pääsisäänkäynti. Tilan edestä kulkee päivittäin 80 000 ihmistä. Jäsenet ja ulkopuoliset voivat käyttää Showroomia esimerkiksi tuotteiden lanseeraukseen, demoiluun, palveluiden kehittelyyn ja testaukseen sekä esimerkiksi rekrytointitapahtumiin. Showroomin avulla esimerkiksi yhteisön avulla järjestettyjen hackathoneiden tulokset voidaan esitellä yleisölle ja kerätä niistä palautetta.

Crazy Town Jyväskylän neuvottelutilat lisääntyvät laajennuksen myötä. Tyyppejä on karkeasti kahdenlaisia: vuorovaikutteinen dialogirinki tai perinteinen ison pöydän ympärille tehty ratkaisu. Neukkareita on varattavana yhteensä 17 kappaletta. Olemme oivaltaneet, että neukkareiden on oltava yksilöllisiä. Moni jäsen on löytänyt itselleen omaleimaisen suosikkiympäristön webinaarien ja verkkokoulutusten vetämiseen nykyisistä tiloista.

Kuvassa Crazy Townin Mikko Korpela CT Jyväskylän ”Karnevaali”-neukkarissa fasilitoimassa online-hackathonia Albaniaan.

[x_button href=”https://www.crazytown.fi/jyvaskyla/” size=”medium”]Tutustu tästä Crazy Town Jyväskylään»[/x_button]

Toisella videolla Silja, Maru ja Mikko pohtivat miten tilassa huomioidaan erilaisten asiantuntijoiden roolit ja työtavat. Tarvitseeko 5-henkinen tiimi oman työhuoneen, jossa on 5 työpistettä? 

Jos kiinnostuit, tutustu Crazy Town Jyväskylän tarjontaan ja varaa esittely olemalla yhteydessä Siljaan: +358 44 996 4728, silja.rehunen@crazytown.fi

– Toni Pienonen & Mikko Markkanen

Artikkeli on osa #uusityökovassaseurassa– blogisarjaamme, jossa pohdimme tiimin kanssa miltä asiantuntijatyö ja sen ympäristöt näyttävät jatkossa.