Alunperin ilmestynyt HAMKin blogissa 23.10.2017

 

HAMK avaa pop up -kampuksen Tampereelle

Tampereen ydinkeskustaan, Crazy Townin toimitiloihin osoitteeseen Rautatienkatu 21, avataan HAMKille uutta toimitilaa pop up -kampuksen muodossa. Erilaiset opiskelijaryhmät voivat käyttää tilaa projektityöskentelyyn ja henkilökunta voi työskennellä tiloissa etänä tai järjestää esimerkiksi palavereja. Pop up -kampus on osa HAMKin yrittäjyyden teemavuotta, jolloin opiskelijoita sekä henkilökuntaa kannustetaan yrittäjämäiseen toimintaan.

Lisää opiskelija- ja oppimislähtöisyyttä

HAMKissa on paljon opiskelijoita, ja myös henkilökuntaa, jotka kulkevat eri kampuksille Tampereelta käsin päivittäin. Pop up -kampus antaa mahdollisuuden heille uudenlaiseen työskentelymuotoon. Opettajat voivat myös tavata opiskelijoita esimerkiksi opinnäytetyöohjauksen merkeissä lähempänä molempien kotipaikkaa.

–  Tämä uusi pop up -kampus helpottaa opiskelijoiden arkea ja tuo varmasti myös lisää yrityskontakteja. Crazy Townin tiloissa työskentelee nimittäin useita erityyppisiä yrityksiä, joten kohtaamisia syntyy automaattisesti. Pop up -kampus on uudenlainen oppimisympäristö, jossa ollaan konkreettisesti oikeassa työympäristössä perinteisen sijaan, kertoo HAMKin yrittäjyyden lehtori Vesa Tuomela.

Tulevaisuudessa kasvun mahdollisuuksia

– Toivon, että pystyisimme avaamaan lisää pop up -kampuksia muihinkin kaupunkeihin. Jos Crazy Town laajenee esimerkiksi Seinäjoelle, voisi HAMK pitää pop up -kampusta sielläkin. Tulevaisuudessa voisimme miettiä, miten esimerkiksi monimuoto-opiskelijat pystyisivät hyödyntämään tätä mahdollisuutta, Vesa Tuomela pohtii.

Pop up -kampus on osa sekä HAMKin yrittäjyyden teemavuotta, että Yhteiskehittämisen Häme -hanketta, joka on HAMKin ja Crazy Townin yhteinen projekti. Projektin tarkoituksena on lisätä ja kehittää alueen startup -yrittäjyyttä. HAMKin ja Crazy Townin yhteistyö näkyy isosti myös Hämeenlinnassa, jossa toteutetaan useita yhteisiä projekteja.