Finnish Business Angels Network (FiBAN) on suomalainen, voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka tavoitteena on edistää yksityishenkilöiden sijoittamista listaamattomiin kasvuyrityksiin. FiBAN on yksi Euroopan suurimmista ja aktiivisimmista bisnesenkeliverkostoista, johon kuuluu yli 650 hyväksyttyä sijoittajajäsentä. FiBAN kuuluu myös Euroopan bisnesenkeleiden verkostoon European Business Angels Network (EBAN).

Bisnesenkelit ovat yksityishenkilöitä, jotka sijoittavat henkilökohtaista varallisuuttaan korkean kasvupotentiaalin startupeihin. Yleensä vastineeksi he saavat osuuden kohdeyrityksen osakekannasta. Bisnesenkelit tuovat kohdeyritykseen omaa osaamispääomaansa, sekä mahdollistavat henkilökohtaisen kontaktiverkostonsa hyödyntämisen. Tyypillisesti bisnesenkelit sijoittavat kohdeyrityksen alkuvaiheissa ja tarjoavat samalla ohjausta liiketoiminnan kehittämiseen. Bisnesenkelit ovat avainpelaajia korkean kasvun yrityksiä luodessa, jotka puolestaan ovat avainasemassa alueellisen talouden kehittymisessä.

Kari Ollila toimii FIBAN:in alue-enkelinä Satakunnassa, yhdessä Suomen 14 alueverkostosta. Hän on luonut Satakuntaan erittäin aktiivisen 20 hengen alueellisen bisnesenkeliverkoston. Porin alue tunnetaan vahvana teollisuusmaakuntana ja Karinkin liike-elämätausta on automaatio- ja robottiteollisuudessa, jonka parissa vierähti kolme vuosikymmentä. Kansainvälisyyttä hakevat automaatioalan yritykset ovat Karin kiinnostuksen kohteina, mitä enkelisijoittamiseen tulee.

Kari on myös aktiivinen yrittäjäjärjestössä, ja Crazy Town Porin kuviossa mukana Ulvilan Yrittäjien keväällä voittaman 6kk:n yhteisjäsenyyden kautta!

Crazy Town Porin aamukahveilla Kari tarjoaa tietoa enkelisijoitustoiminnasta, ja miten yritysten kannattaa sijoituksia havitella! Samalla toteutetaan myös pienimuotoinen paikallinen Leijonan luola, kun SAMK:n opiskelijat harjoittelevat SLUSH-pitchaustaan, ja Kari antaa heille palautetta.

AIKA: 15.11.2019, klo 9-10

PAIKKA: Crazy Town Pori, Rautatienpuistokatu 7, Pori

LISÄTIETOA: Kati Fager, kati.fager@crazytown.fi, 040 5769 010

ILMOITTAUDU MUKAAN: