Porin kaupunki haluaa olla vahvasti mukana tekoälyn kehittämisessä.

Tekoälykkään Porin tavoitteena on auttaa paikallisia tekoälyä soveltavia yrityksiä kasvamaan ja kehittymään. Lisäksi Porista halutaan tehdä tekoälyn soveltamisen huippuosaamisesta tunnettu kaupunki Suomessa ja maailmalla.

Porin seudulla on olemassa kaikki edellytykset nousta Suomen ykköseksi tekoälyn hyödyntämisessä ja kehittämisessä, koska täällä on Suomen johtavia tekoäly-yrityksiä, tekoälyteemaa tukevat tiede- ja tutkimusyhteisöt sekä automaation ja robotiikan osaamiskeskittymä Robocoast, kertoo Porin kaupungin ICT-yksikön päällikkö Heikki Haaparanta.

Tekoälykkään Porin strategiaa on hiottu mm. Digital Cities Challenge EU-hankkeessa, ja nyt on vuorossa jalkautus – kädet saveen niin sanotusti!

Crazy Townin aamukahveilla Heikki Haaparanta esittelee, millaisia tekoäly-caseja kaupungilta voisi löytyä. Yhtenä käytännön esimerkkinä tekoälyn käyttökohteista on Porin kaupungin rakennuslupien hakuprosessi.

Parhaiten liiketoimintahyötyjä näistä aamukahveista saavat varmasti tekoälyä hyödyntävät ja kehittävät toimijat, mutta kaikki muutkin aiheesta kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita!

AIKA: 10.1.2020, klo 9-10

PAIKKA: Crazy Town Pori, Rautatienpuistokatu 7, Pori

LISÄTIETOA: Kati Fager, kati.fager@crazytown.fi, 040 5769 010

ILMOITTAUDU MUKAAN: