Crazy Town järjestää ympäri Suomen ja Euroopan hackathoneja ja ideakilpailuja. Ne kytkevät yhteen yhteisön jäsenet, startupit ja vakiintuneet yritykset.

Yksi tällainen projekti oli 2019-2020 järjestetty ideakilpailu HML Open City Challenge, joka haki ratkaisuja Hämeenlinnan keskusta-alueen elävöittämiseen. Kumppaneina olivat Osuuspankki Etelä-Häme, Osuuskauppa Hämeenmaa, Pohjantähti, Linnan Kehitys ja Hämeenlinnan kaupunki. Crazy Town toimi haastekampanjan tuottajana.

Perheitä liikuttava startup Geego Kids Oy osallistui kilpailuun ja sai sen kautta kokeilurahoituksen sovellukseen tulevien kaupunkihaasteiden kehittämiseen. Yrityksen perustaja Heidi Leivo kuvasi kokemusta seuraavasti:

”Ideakilpailun kautta löytyi kumppaneiksi Osuuskauppa Hämeenmaa ja yhteistyö Hämeenlinnan kaupungin kanssa varmistui. Crazy Town tiimin mieletön sparraus oli melkeinpä rahaakin arvokkaampi etu osallistumisessa kokeiluun. Heidän innostuneisuutensa, osaamisensa ja kontaktiverkostonsa on vertaansa vailla.

Kiitoksia heille tästä työstä. Startup-yrityksen perustaminen ja eteenpäin vieminen on kohtuullisen raskas tie kenelle tahansa, jolloin kumppaniverkoston ja sparraajien mukana kulkeminen on myös yrittäjän henkisen hyvinvoinnin ja kehittymisen kannalta tärkeää. Hienoa, että tälläinen yhdessätekemisen kulttuuri voimistuu kokoajan ja siihen tarvitaan juuri Crazy Townin tyylisiä yrityksiä, yhteisöjä ja heidän luomiaan tapahtumia.”

Ideakilpailun kautta tulleet ensiasiakkuudet johtivat yhteistyöhön myös muiden kaupunkien kanssa. Syksyllä 2020 Geego Kids raivasi tiensä 60 parhaan joukkoon yli 320 ehdokkaasta valtakunnallisen kasvuyrityskilpailu Kasvu Openin finaaliin. Onnea Heidille ja tiimille!

Geego-maskotti Prismassa

Jos sinä olet kiinnostunut lisäämään esimerkiksi vakiintuneiden yritysten ja startupien tai pk-yritysten yhteistyötä, ole yhteydessä Mikko Korpelaan.