AIKA: 1.11.2017 klo 17.30-19.00

PAIKKA: Crazy Town Hämeenlinna, Viipurintie 4, Hämeenlinna

KYSY LISÄÄ: Tiina Kuopanportti, 045 153 7479, tiina@taitekohta.fi

Kuinka hengityksellä voi hoitaa? Kuinka ylläpitää sisäistä tasapainoa kiireisessä arjessa? Hyvinvointi-illassa luennoimassa Hoitava Hengitys-ohjaaja Marketta Manninen ja Biohakkeri Sakari Pulkkinen.

Järjestäjänä heidän rinnallaan Crazy Town Hämeenlinnan jäsen Tiina Kuopanportti (Taitekohta).

Ilta on kaikille avoin ja maksuton. Lämpimästi tervetuloa!

Ei erillistä ilmoittautumista, tapahtuma Facebookissa >>

LISÄÄ TIETOA

Kuorsaatko? Hengästytkö helposti rasituksessa? Onko nenäsi jatkuvasti tukkoinen? Kärsitkö unihäiriöistä, uniapneasta, astmasta tai paniikkihäiriöstä?

Kaikkiin näihin vaivoihin voit saada helpotusta korjaamalla hengitystäsi!

Hoitava Hengitys perustuu tutkittuun ja toimivaan Buteyko-menetelmään, joka on mm. Iso-Britanniassa terveysviranomaisten hyväksymä astman täydentävä hoitomuoto. Menetelmä lisää elimistön hapensaantia, joten se sopii myös esimerkiksi kunnon kohottajille.

Hoitava Hengitys -luennolla selvennetään, kuinka hengitystapamme vaikuttaa terveyteemme. Kuulet, minkälainen hengitys on terveyttä edistävää ja minkälainen hengitys aiheuttaa elimistöömme hapenpuutteen sekä aineenvaihdunnan häiriöitä.

Oikea hengitystapa on tärkeää kaikille ja erityisen tärkeää se on lapsille! Lapsen vääränlainen hengitys voi aiheuttaa mm. levottomuutta, oppimisvaikeuksia, unihäiriöitä sekä kasvojen luuston kasvun häiriöitä (mm. purentavirheet).

Luento on suunnattu kaikille, jotka kärsivät joistakin hengitystieoireista tai vain haluavat parantaa jaksamistaan. Luennolta saavat tärkeää tietoa myös pienten lasten vanhemmat sekä pienten lasten parissa toimivat. Hoitoalalla, erityisesti hengitysongelmien parissa työskentelevät, voivat vahvistaa ammatillista osaamistaan luennon opeilla.

Hoitava Hengitys -kurssit

Luennon jälkeen voit ilmoittautua kahden opetuskerran Hoitava Hengitys -kurssille, jossa opit, kuinka voit normalisoida hengityksesi terveyttä edistäväksi. Jo pienillä hengitystavan korjauksilla voit saada huomattavia terveyshyötyjä. Säännöllisellä harjoittelulla voit vapautua ylläluetelluista vaivoista jopa kokonaan.

Kurssivaihtoehtoja on kaksi. Toinen on tarkoitettu aikuisille ja toinen kurssi lapsille, jotka osallistuvat kurssille vanhemman kanssa. Huomaa, että lapsille opetettavista harjoituksista hyötyvät myös vanhemmat.

Kurssien lisätiedot löytyvät Hoitava Hengitys -verkkosivuilta:
https://www.hoitavahengitys.fi/

Marketta Manninen on Hoitava Hengitys / Buteyko -ohjaaja, luontaishoitaja sekä diplomivyöhyketerapeutti. Marketta on pitänyt Hoitava Hengitys -kursseja ja koulutuksia eri puolilla Suomea vuodesta 2013 lähtien.

* * * *

Stressi on yhteiskuntamme suurin terveyshaaste. Hektisessä arjessa jää helposti kiire päälle jolloin keho ei pääse palautumaan tarpeeksi sisäisen tasapainon ylläpitämiseksi. Miten voisimme paikantaa merkittävimmät stressin aiheuttajat ja havahtua tilanteeseen ajoissa? Miten voisimme ylläpitää sisäistä tasapainoa kiireisessä arjessa? Näitä kysymyksiä pohdimme luennolla.

Sakari Pulkkinen on biohakkeri ja terveysalan startup-yrittäjä, joka on keskittynyt terveellisempien työympäristöjen suunnitteluun. Sakari on tehnyt työryhmille stressimittauksia mm. Moodmetric-sormuksilla ja hän kehittää yhteistyössä Tiedon kanssa käytännöllistä stressinhallinta-pisteitä kiireisille työntekijöille.