Crazy Townin ja Finest Love VC:n yhteistyössä toteuttama 3 kk kiihdyttämö- ja matchmakingohjelma starttasi verkossa 26.1.2021.

“Sydämeltään nuorille yrityksille” tarkoitettu ohjelma keräsi 40 hakemusta eri vaiheissa olevilta tiimeiltä – kasvuvaiheen startupeilta sekä vakiintuneilta yrityksiltä, jotka hakevat uutta suuntaa tai seuraavaa kasvuloikkaa 1-2 miljoonan euron liikevaihdosta eteenpäin. Hakijoita oli Pohjois-Savon lisäksi myös ulkomaita myöten.

Mukaan valitut tiimit toimivat muun muassa liiketoiminnan, terveyden ja oppimisen digitalisaation parissa. Lisäksi mukana on viheliäitä yhteiskunnallisia ongelmia (kiertotalous, ruokatuotanto, naisten asema) teknologialla ratkovia yrityksiä.

Kiihdyttämöohjelman pilottiryhmä toteutetaan osana “Kuopion kasvuyrittäjyyden yhteisö“-hanketta Europaan sosiaalirahaston tuella, jossa Crazy Town vahvistaa paikallista kasvuyrityskulttuuria.

Tukea myös startup-vaiheen taakseen jättäneille tiimeille

“Suomesta ja Pohjois-Savosta löytyy paljon tukea varhaisen vaiheen tiimeille ja ideatason startupeille, mutta muutaman vuoden vanhemmille yrityksille ja niin sanotuille startagaineille tarjontaa on vähemmän. Halusimme täydentää tätä puuttuvaa palasta”, kertoo Crazy Townin asiantuntija Mikko Korpela.

Erona perinteiseen kiihdyttämöohjelmaan kaikki Finest Loven tiimit eivät suinkaan hae kasvurahoitusta tai sijoittajaa. Osalle ajankohtaisempaa on löytää asiakkaita, kumppaneita, jakelukanavia tai osaajia. Kullekin osallistaville tiimille rakennetaan oma polku ohjelman sisälle tarpeiden mukaan. Vain muutama sessio on pakollinen.

Yrittäjien ja tiimien mentoreina ohjelmassa toimivat muun muassa sarjayrittäjät Kustaa Valtonen ja Peter Vesterbacka sekä kymmenet Crazy Townin jäsenet ja kumppanit.

”Tulevaisuus on yhteisöissä, jotka tekevät yhteistyötä keskenään. Kytkemme tiimit meidän tuntemiin ja takaamiin yhteisöihin Suomessa ja maailmalla. Tähän porukkaan sekä meidän verkoston ihmisiin ja yrityksiin on helppo kaikkien luottaa,” sanoo Mikko.

KUVA: Ohjelman tauolla Kustaa ja Peter tuotiin yhteen myös Crazy Townin yrittäjien ja jäsenten, kuten Thomas Yambasun (2. oikealta) kanssa.

Finest Love from Crazy Town -ohjelma huipentuu 19.3.2021 verkossa pidettävään Crazy Pitch Day -tapahtumaan, jossa tiimit ovat virtuaalisella lavalla. Paikalle yleisöön kutsutaan rahoittajia, sijoittajia sekä  erilaisia  ekosysteemejä, jotka voisivat hyödyntää tiimien osaamista.

Kaikki voivat osallistua työpajoihin ja digitaaliselle alustalle

Lähikuukausina kaikki kiinnostuneet – etenkin kasvu- ja kehittymishaluiset yritykset sekä asiantuntijat kaikki kiinnostuneet – ovat tervetulleita myös tulla mukaan muutamiin ohjelman online-työpajoihin sekä digitaaliselle yhteistyöalustalle.

Ensimmäinen kaikille avoin työpaja järjestetään verkossa hissipuheen rakentamisesta 5.2.2021. Lisäksi luvassa on myös oppeja kasvurahoituksen hakemisesta sekä neuvoja kuinka lähestyä sijoittajia.

———

Finest Love from Crazy Town -ohjelman sekä Kuopion toimenpiteet mahdollistaa Euroopan sosiaalirahaston hankerahoitus.