Crazy Town on kouluttanut yhteisöosaajia  nyt parin vuoden ajan. Yhteisöjen rakentaminen on ollut meidän leipälaji vielä pidempään, 20 vuoden ajan. Tiedämme myös, että yhdessä oppiminen kuljettaa meitä kaikkia pidemmälle kuin mihin yksin pääsisimme.

Tästä syystä halusimme perustaa oman yhteisön yhteisöpelaajille.

Kukapa yhteisöosaajan hännän nostaa ja asemaa vankistaa, elleivät yhteisöosaajat itse?

Yhteisöjen ja verkostomaisesti tuotettujen palveluiden merkitys kasvaa jatkuvasti. Yhteisöissä toimivia organisaatioita tai ihmisiä ei kuitenkaan voi johtaa perinteisin tavoin. Osallistuminen on vapaaehtoista ja vastavuoroista – ja sen vetäminen vaatii omanlaistaan ammatillista otetta. Tässä kuvaan astuvat toimintaa luotsaavat yhteisöosaajat. He luovat yhteistä merkitystä ja suuntaa toiminnalle sekä fasilitoivat hmisten välistä vuorovaikutusta. 

Yhteisöosaajien vertaisyhteisö on “community of practice” eli vapaasti muodostuva ryhmä ihmisiä, joilla on jokin yhteinen taito tai kiinnostuksen kohde, jota he haluavat yhdessä kehittää tai josta haluavat oppia lisää yhdessä. Yhteisöosaajien CoP:ssa keskiössä ovat tietenkin yhteisöt sekä niiden rakentaminen, vaaliminen ja kehittäminen muuttuvassa työelämässä.

Vertaisyhteisön tarkoituksena on vahvistaa yhteisöosaajien osaamista ja ammatin statusta, luoda yhteisiä areenoita kohtaamiselle ja tiedon jakamiselle, sekä yhdistää samojen teemojen kanssa työskenteleviä ihmisiä yhteen.

Yhteisöosaajien keskeinen osaaminen on usein tekemällä opittua ja tarvitsee sekä päivittämistä että vertaisuutta, jotta kehittymistä voi tapahtua. Tavoitteena onkin, että tulevaisuudessa CT:n yhteisöosaajien yhteisö on ajassa elävä oppimisen ja uuden tiedon tuottamisen alusta. Samalla myös yhteisöosaajien työ on paremmin tunnistettua ja tunnustettua yhteiskunnassa. 

Kenelle?

  • Yhteisöllisten tilojen vetäjille 
  • Ei-fyysisten yhteisöjen ja verkostojen vetäjille 
  • Julkishallinnon edustajille, jotka tukevat verkostoja ja yhteisöjä

Mitä yhteisöosaajien Community of Practice tarjoaa?

  • Tiedonjakoa
  • Yhteistyömahdollisuuksia
  • Vertaisoppimista ja -tukea

Miten?

  • Oma suljettu keskusteluympäristö 
  • Tapahtumia verkossa ja kasvokkain 
  • Uutiskirje neljä kertaa vuodessa

Liity mukaan ottamalla yhteyttä: kati.fager@crazytown.fi

Tässä vaiheessa yhteisöosaajien vertaisyhteisön ytimen muodostaa 120 koulutettua yhteisömanageria ja verkostoagenttia. Haluatko sinäkin kouluttautua?

Seuraava yhteisömanageriakatemia alkaa maaliskuun puolivälissä! —> hae mukaaan!