20 vuotta sitten Crazy Townin alkuperäisenä ajatuksena oli, että useampi yritys voisi jäsenyydellä yhdessä jakaa kustannuksia, osaamista, ideoita, ajatuksia, huolia sekä voittoja ja tappioita – eli kaikkea mitä työhön kuuluu. Näiden yritysten asiantuntijat tekivät jo silloin utopistiselta kuulostavaa ajasta ja paikasta riippumatonta työtä projektimaisesti sekä yli organisaatiorajojen. Tästä utopiasta tuli monelle suomalaiselle dystopiaa kevään 2020 aikana, kun korona pakotti kotikonttorille ja vei tutun työyhteisön Zoomin tai Teamsin päähän.

Vaikka kaiken työn voisi periaatteessa tehdä etänä, me uskomme että asiantuntijatyön tulevaisuus on fyysisen ja virtuaalisen yhdistelmässä. Yhä useampi työskentelee yhteisöllisestä työtilasta omasta kotikaupungista käsin, vaikka ”pääkonttori” sijaitsee muualla. Crazy Townin jäsenyys tarjoaa tähän vaihtoehdon Jyväskylässä, Tampereella, Hämeenlinnassa ja Porissa.

Viisi syytä miksi sinun kannattaisi harkita Crazy Town -jäsenyyttä pendelöinnin tai kotikonttorin sijaan

 

1. Aikuinen työseura: Vaikka olisit kuinka introvertti tahansa, työyhteisö ympärillä on tuki ja turva. Slackin emoticonit eivät korvaa satunnaisia kahvihuone- tai käytäväkeskusteluita. Crazy Townin 200 jäsenyritystä asiantuntijoineen ovat laajennettu joukko työkavereita, jonka kanssa jakaa työn arki.

2. Crazy Townin neukkarit ja tapahtumatilat tarjoavat puitteet erilaisiin (online-)palavereihin: Kontikonttori on ainakin omasta mielestämme vihoviimeinen paikka etäpalavereihin, webinaareihin ja muihin online-tapahtumiin. Sen lisäksi että puolison hermo palaa loppuun toisen puhuessa päivät pitkät scrummista, growth hackingista, KPI:stä tai fasilitoinnista asiakkaille; on erilaisten häiriötekijöiden uhka kotona suuri. Kaikkiin Crazy Townin jäsenyyksiin sisältyy neukkareiden, puhelinkoppien ja tapahtumatilojen käyttö. Niissä on huomioitu valaistus, netin nopeus ja jopa kaupungista riippuen webcamin taustalla näkyvät seinätapetit.

3. Ergonomia, toimiva tekniikka ja turvallisuus: Olemme kevään aikana kuulleet kauhutarinoita saunan lauteille askarrelluista työpisteistä. Meiltä saat tuhansien neliöiden edestä 24/7 käyttöön erilaisia työympäristöjä erilaisiin tilanteisiin ja tunnelmiin. Tee töitä säädettävän työpöydän äärestä omassa rauhassa; hae itsellesi rauhallinen nurkkaus; tai asetu hetkeksi töihin kahvilamaiseen ympäristöön. Tilat ovat ilmastoituja ja turvallisia.

4. Uskottava ympäristö yhteiskehittämiseen ja asiakastapaamisiin: Uuden ideointi ei onnistu yhtä helposti onlinessä kuin kasvokkain. Silloin kun on tarve kokoontua asiakkaiden, kumppaneiden tai työkavereiden kanssa yhteen, Crazy Townilta löytyy jokaisesta kaupungista erilaisia workshop-tiloja. Tilat ovat katu-uskottavia ja niihin kehtaa tuoda myös asiakkaita.

5. Yhteisö auttaa tulkitsemaan tulevaisuuden suuntaa silloin kun liiketoiminnan tulevaisuus on hämärän peitossa: Jäsenenä pääset osallistumaan satoihin tapahtumiin ja koulutuksiin sekä kohtaamisiin satojen asiantuntijoiden kanssa. Jatkuva oppiminen on meillä arkea. Mukaan mahtuu konkareita ja kokemattomia eri aloilta. 85% jäsenistämme tekee kaupallista yhteistyötä. Jäsenyyteen sisältyy myös digitaalinen yhteisöalusta, jonka kautta löytää osaamista, tapahtumien tallenteita sekä tiimiytymistä. Kasvupalveluita ja verkostoja tarjoavat käyttöön myös muut Crazy Townin jäsenet, kuten Peter Vesterbacka.

BONUS – Joustavuus: Yrittäjävetoisina me olemme CT:llä nähneet kipuilun ja riemun eli sen mitä yrittäjän tai kasvuyrityksen arki on parhaimmillaan sekä pahimmillaan. Me mukaudumme jäsenten tilanteeseen. Jäsenyydet tulevat 1-3 kk irtisanomisajalla ilman ylimääräisiä kustannuksia. Tee sopimus, niin saat välittömästi käyttöösi tuhansia neliöitä tilaa neljästä kaupungista sekä pääsyn yhteisöön. Voit ottaa myös oman huoneen ja tulla paikalle tiimikaverieden kanssa. Jäsenyys kasvaa tai downshiftaa yrityksen tilanteen mukaan.

Jos kiinnostuit, niin sovi tutustuminen sinua lähimpänä olevaan CT-kaupunkiin: Jyväskylä, Tampere, Hämeenlinna tai Pori.

– Crazy Townin yrittäjät Mikko Markkanen ja Toni Pienonen