Digitaalinen disruptio on purrut jakamistalouden kautta aikaisemmin ympäri maailmaa taksi- ja matkailualalle Uberin ja Airbnb:n muodossa, ja väistämättä herääkin kysymys jakamistalouden hyödyntämisessä muillakin aloilla – missä kaikkialla sillä olisikaan potentiaalia?

Saimme aikaisemmin Jyväskylän yliopiston Startup-labralle ehdotuksen: olisiko mahdollista toteuttaa palvelu, jossa taloyhtiöt voisivat vuokrata parkkipaikkojaan helpommin ulkopuolisille alhaisen käyttöasteen vuoksi? Huomasimme, että alhainen käyttöaste pätee koko Jyväskylän kaupungin keskustan parkkipaikoille, alimmillaan käyttöasteen ollessa vain 28%.

Samanaikaisesti varmasti jokainen keskustassa yksityisautoillessa asioinut henkilö on todennut parkkeeraamisen keskustassa vaivalloiseksi ja paikoitellen hyvinkin kalliiksi – mutta mitä asialle voisikaan tehdä, keskusta-aleen pinta-alan ja pysäköintipaikkojen ollessa rajalliset?

Lähdimme viemään ajatusta eteenpäin, kohti toimivaa konseptia; mitä jos kuka tahansa parkkipaikan omistaja tai vuokraaja haluaisi poissa ollessaan vuokrata paikkaansa jollekin muulle? Jokaisen autoilevan ja työssäkäyvän ihmisen paikka kun on vuorokaudesta ainakin 8 tuntia vapaana, vailla käyttäjäänsä. Entä jos kuka tahansa voisi vuokrata jonkin toisen paikan, sen ollessa käyttämättömänä ja vapaana?

Kehitys jatkui, ja osallistuimme sisukkaalla kolmen hengen tiimillämme Crazy Townin Jyväskylä City Challengeen, ja onneksemme pääsimme jatkoon. Saimmekin siten loistavan tilaisuuden kehittää palveluamme kohti toimivaa MVP:tä, ja siten kohti toimivaa palvelukokonaisuutta. Käytössämme on kaksi tehokasta kuukautta, jolloin aiomme saada paljonkin aikaiseksi. Tavoitteenamme on kuitenkin vapauttaa yksityisten pysäköintipaikkojen potentiaali kaikille yksityisautoilijoille.

SharePark työskentelee vertaisvuokraamisen parissa Jyväskylän Crazy Townilla, ja haluaa vapauttaa yksityisten pysäköintialueiden potentiaalin kaikille yksityisautoilijoille. Haluatko sinä olla ensimmäisten joukossa?

#ctjkl #jlkcitychallenge #kovassaseurassa

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä:
Akseli Jaara, SharePark
https://sharepark.fi/