Crazy Town -jäsenen Kasvu Openin vuoden huipentuma, yritystapahtuma Kasvu Open Karnevaali järjestetään digitaalisena 27.-29.10.2020. Päätös toteuttaa Karnevaali täysin digitaalisena näissä oloissa oli ilmiselvää, mutta uuden tapahtumakonseptin luominen Karnevaaliin oli hitaampaa.

Crazy Town Jyväskylän yhteisömanageri Silja Rehunen haastatteli Karnevaali-tuottaja Katariina Kovakoskea siitä, mitä kaikkea Karnevaalin digitalisoiminen on vaatinut.

Teitä läheltä seuranneena täytyy sanoa, että olette ottaneet mielettömän digiloikan Kasvu Open -sparrausten ja digi-Karnevaalin järjestämisessä. Miten tämä oikein tapahtui?

Tieto koronan vaikutuksista tiedostettiin Kasvu Openilla nopeasti. Halusimme edelleen järjestää satojen ihmisten tapahtuman, joten veimme kaiken suoraan digitaaliseen muotoon – sparrauspäivät sekä Karnevaalin.

Onneksi olimme juuri ottamassa isoa digiloikkaa, jolloin tapahtumapäivien vienti digiin onnistui hyvin. Samalla tarjoutui mahdollisuus tehdä jotain täysin uutta.

Tapahtumatuottajan roolissa olet varmasti päässyt oppimaan paljon uuttakin?

Uudenlaisen tapahtumakonseptin luominen on vaatinut paljon.

Tutkin keväällä aikaisempien vuosien asiakastoiveita ja -palautteita Karnevaaleilta. Säilytimme Karnevaalista tutut elementit sekä muokkasimme ne digimaailmaan soveltuviksi: verkostoituminen, messut, lavaohjelma ja inspiroiva “fiilis”.

Pohdin kysymyksiä, kuten miten digitapahtuma kannattaa toteuttaa ja mitä siellä pitää ehdottomasti asiakkaalle mahdollistaa? Entä kauan ohjelmaosuuksien kannattaa kestää tai minkä pitäisi olla koko tapahtuman kesto? Onneksi tapahtuma-alalla ollaan yhteisöllisiä ja tietoa tällaisessa poikkeustilassa jaetaan muille avoimesti!

Minkälaisia kokonaan uusia sisältöjä / palveluita olette keksineet Karnevaaliin digitaalisuuden myötä?

Showmaisuus on aina ollut Karnevaalissa tykätty asia. Ohjelmassa on paljon livelähetyksiä, jotka striimataan Jyväskylän Crazy Townille rakennetulta live-studiolta.

Yksinkertaisuus on digissä valttia. Karnevaaleilla käytettävä Howspace-alusta on rakennettu siten, että osallistuja voi mahdollisimman sujuvasti kulkea tapahtumaelementtien ääreen ilman ongelmia. Helposti silmäiltävät sivut ja otsikot ovat oleellisia.

Tämän takia esimerkiksi diginäyttelypisteet ovat Karnevaalissa omia alasivujaan, joissa kaikki tieto on löydettävissä nopeasti, vaikka myös esimerkiksi virtuaalitodellisuuteen perustuva toteutus olisi ollut mahdollista.

Verkostoitumiseen diginä toteuttavat Karnevaalit kenties tavoittavat sellaisia osallistujia, jotka eivät olisi normaaleissa oloissa olisi saapuneet Jyväskylään.

Miten teidät kasvuyritykset, rahoittajat ja kumppanit ovat ottaneet digitaalisuuden vastaan?

Digitaalisuus on otettu todella hyvin vastaan. Kun kaikki hoituu digissä moitteetta, on varmasti jokainen asiakas ollut tyytyväinen toteutukseen näin poikkeusoloissa. Erityisesti Kasvu Open -kumppanit ovat olleet todella isolla innolla ja sydämellä mukana!

On kyllä todella hienoa ja iso kunnia, että meidän uudet Jyväskylän CT:n alakerran valikoituivat teidän livestudion paikaksi. Miten mielestäsi tilat tukevat digitapahtuman järjestämistä?

Crazy Town Jyväskylän alakerran tilat tukevat hyvin digitapahtumamme järjestämistä yhteistyössä Akun tehtaan ammattilaisten kanssa. On hienoa päästä rakentamaan jotain uutta suoraan Jyväskylän sydämeen – yhteisöön, jossa oma toimistommekin sijaitsee. Sen lisäksi, että tilat palvelevat tätä toteutusmallia hyvin, on ehdottomasti nostettava esiin myös se, miten avokätisesti ja ammattitaidolla Crazy Townin henkilökunta on ottanut studio-toteutukseen osaa ja auttaneet meitä fasilitoinnin suunnittelussa. Aivan kuin tekisi tuotantoa isoonkin tapahtumataloon!

Kiitos paljon Katariina, mukava ollut meidänkin puolelta olla mukana tässä ja parashan on vasta edessä! Lopuksi vielä vapaa sana?

Yhteisössä on voimaa. Maaliskuussa ajattelin, että tästä vuodesta tulee Karnevaalin toteutuksen osalta haastava ja niin siitä tulikin, mutta enimmäkseen positiivisessa mielessä. Pääsemme tekemään jotain aivan uutta ja uskon, että onnistumme siinä.

Varmasti onnistutte ja Karnevaalia odotetaan koko yhteisössä innolla – onhan tämä meidän Crazy Town jäsenistöä hienosti läpileikkaava kasvuyritystapahtuma. Pystytämme kisastudiot meidän jokaiselle Crazy Townille Jyväskylään, Tampereelle, Poriin ja Hämeenlinnaan.

Nähdään turvallisesti Karnevaaleilla! Ilmoittaudu mukaan tämän linkin kautta.

Kasvu Open Karnevaalin pre-movie: