Minkä ongelman bitcoin ratkaisee ja miten? Poimintoja maailmalta, paikoista joissa bitcoin oikeasti vastaa tarpeeseen.

LocalBitcoinsin missio on muuttaa rahoitusmaailman toimintaa niin, että se mahdollistaa vaurauden lisääntymisen, etenkin kehitysmaissa. LocalBitcoinsin Mika Impola antaa esimerkkejä siitä, miten näin on jo tapahtunut.

Mutta ehkä vähän perustietoa ennen sitä:

Bitcoin on avoimeen lähdekoodiin pohjautuva kryptovaluutta, jonka loi Satoshi Nakamoto -nimimerkkiä käyttänyt henkilö tai taho vuonna 2008.

LocalBitcoins Oy on suomalainen yritys, jonka LocalBitcoins.com-sivustossa ihmiset eri maista voivat vaihtaa paikallisen valuutan bitcoineihin. LocalBitcoins turvaa kaupankäynnin ja ottaa siitä palkkion, eli toimii kryptovaluuttapörssinä.

Vuonna 2012 perustettu LocalBitcoins on yksi maailman tunnetuimpiin ja vanhimpiin lukeutuvista bitcoin-markkinapaikoista. Vuoden 2017 bitcoin-buumi ja raju hinnannousu siivittivät LocalBitcoinsin Suomen sadan parhaan yrityksen kärkeen. Tuolloin yrityksen liikevaihto kasvoi yli kolminkertaiseksi 22,4 miljoonaan euroon, ja tulos oli suurempi kuin liikevaihto.

Marraskuun alusta 2019 LocalBitcoins on ollut uudenlaisen tilanteen edessä, kun sen toiminta rekisteröitiin yhdessä neljän muun suomalaisen toimijan kanssa Finanssivalvonnan rahanpesun estämistä koskevan sääntelyn piiriin.

AIKA: 24.1.2020, klo 9-10

PAIKKA: Crazy Town Pori, Rautatienpuistokatu 7, Pori

LISÄTIETOA: Kati Fager, kati.fager@crazytown.fi, 040 5769 010

ILMOITTAUDU MUKAAN: