Tuore Jyväskylän CT-jäsen Lauri Hulkkonen on pitkän linjan kansainvälisen kaupanosaaja. Hän oli myös yksi niistä, joka kyllästyi korona-ajan tuomiin haasteisiin ja perusti Nordic Rack & Officen.

Mikä?

Nordic Rack on yhdistelmä työpisteestä ja treenipaikasta samassa paketissa

Miksi?

”Piti keksiä jokin sopiva yhdistelmä työpöydälle ja treenaamiselle, kun oli vähän tilaa kotitoimistossa. Tutkin asioita, ja totesin ettei markkinoilla ollut samanmoista. Otin yhteyttä voimavalmentaja Jukka Mäennenään ja yhdessä lähdettiin kehittelemään jotain aivan uutta. 10 kuukauden kehityksen ja useiden protojen jälkeen syntyi tämä, Nordic Rack.”  

Suunnittelulähtökohtana oli 3 asiaa: Tehokkuus, Toiminnallisuus, ja Skandinaavinen design.

Kaluste saadaan muutettua muutamassa sekunnissa toimistopöydästä kuntosaliksi. Helppokäyttöisyys ja pienen tilan hyödynnettävyys ovat olleet yksiä avaintekijöitä tuotetta kehittäessä. Tuote on valmistettu Suomessa, huippumordernilla kalustolla. Skandinaaviseen tyyliin kuuluvasti muotoilu on ajatonta ja toiminnallista.


”Kuntoilukalusteen hillitty muotokieli ja personoitava työtaso sopii hyvin sisustukseen niin kotiin kuin toimistoympäristöönkin”

 Kenelle tuote sopii? 


Kaikille, olit sitten toimistotyöläinen tai opiskelija. Nordic Rack palvelee lyhyistä roikuntahetkistä ja muutaman sekunnin taukojumpista kilpaurheilijan täysipainoiseen harjoitteluun. Istumatyö on passivoivampaa, kun virikkeitä on vähemmän. Tällä on tutkitusti työhyvinvointia parantava vaikutus. Mitä paremmin työpiste on optimoitu sua itseäsi varten, sitä parempaa työteho on, siksi tästäkin löytyy säädettävä näyttö ja työtaso.” 

Teen 8h töitä päivässä, mutta rytmitän sen liikunnallisten taukojen mukaan: leuanvetoja, roikkumista ja kyykkäämistä. Haluaisinkin, että jokainen pohtisi, löytyykö sulta 5 min aikaa työpaikkaliikunnalle päivässä? 5 minuutissa saa tehtyä vaikka 100 leukaa päivässä, oli se sitten yhden tai viiden sarjoissa jokaisen palaverin jälkeen. 

Lauri Hulkkonen, Nordic Rack & Office

Miksi tulit Crazy Townille?

”Olen vieraillut useissa toimistoissa ja coworking-tiloissa ympäri maailman, ja CT:n inspiroiva ympäristö ja inspiroivat ihmiset vetivät puoleensa. Olen saanut uutena jäsenenä lämpimän vastaanoton täällä, ja olen otettu siitä kuinka aidosti ihmiset ovat kiinnostuneita sekä tästä telineestä että myös minusta itsestäni. Olen saanut hyviä kehitysehdotuksia tuotteesta ja se onkin parasta, kun sen on voinut tuoda tänne ihmisten eteen kokeiltavaksi” 

Mutta.. mitä lumilauta tekee kuvassa?

Olen harrastanut lumilautailua jo nuoresta saakka. Se on minulle tärkeää ja lauta saa minut hyvälle tuulelle ja auttaa minua palautumaan paremmin kun siirrytään nopeatempoisessa rytmissä teams palaverista toiseen. Tuossa kun se työpisteen vieressä on, voin aina välillä katsella sitä muutaman sekunnin ajan ja tulla taas hyvälle tuulelle, keskittymiskyky paranee ja alkaa työt taas luistamaan paremmin. Jollain se tärkeä ja inspiroiva esine voi olla vaikkapa kitara, tai uistin seinällä” 

Toistaiseksi uistimia ei ole työhuoneissa näkynyt, mutta ehkä siitä voisi tulla uusi trendi – tuo harrastus osaksi työpistettä? Tässä keississä kävi tuplasti niin, kun Lauri yhdisti työpisteeseensä räkin, sekä rakkaan harrastuksensa lumilautailun.  

”Aito puu, lumilautailu ja palmumaisema. Ne yhdistettynä 100 leukaan ni avot!” 

Crazy Town Jyväskylä Lauri Hulkkonen Nordic Rack & Office
Työpiste muuntuu muutamissa sekunneissa kuntoilupisteeksi, kun pöydän laskee alas ja lisää painot telineelle.