Julkaisuvapaa ma 28.8. alkaen

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK ja Crazy Town -yritysyhteisö isännöivät Startup Sauna -yrityskiihdyttämön #100finnishstartups -kiertueen pysähdystä Hämeenlinnassa torstaina 31.8. Tarkoitus on innostaa paikalliset kasvusta kiinnostuneet yrittäjät esiin. Parhailla ideoilla on mahdollista päästä rahoitettavaksi kansainvälisille markkinoille.

“Startup Saunan vierailu aloittaa HAMKin ja Crazy Townin yhteisen pienyrittäjien kasvuvuoden, jossa keskitytään pienyrittäjien sekä osa-aikaisten yrittäjien kasvun edistämiseen sekä hämeenlinnalaisten innostamiseen yrittäjyyden eteen. Yrittäjät eivät ole näkyneet Hämeenlinnan arjessa kovinkaan paljon tähän asti – seikka jonka HAMK ja Crazy Town haluavat korjata”, kertoo lehtori Vesa Tuomela HAMKilta.

Kasvu voi tarkoittaa esimerkiksi yksinyrittäjälle monta eri asiaa, ei vain uuden ihmisen työllistämistä. Oman jaksamisen sekä osaamisen lisääminen tai liikevaihdon nostaminen sille tasolle ettei tarvitse elää kädestä suuhun on jo monelle iso askel eteenpäin.

Pienyritysten tarpeet ovat usein arkisia. Yhteistyössä Crazy Townin kanssa HAMK-opiskelijat voivat ketterästi ratkaista asioita, kuten nettisivujen korjaamista tai tarjota apua sosiaalisen median parempaan hyödyntämiseen.

”Hämeenlinnassa on monella yrittäjällä halua tehdä talkootöitä asian eteen. Esimerkiksi meidän Crazy Townin jäsen Lisa-Marie Karvonen pyörittää kaikille halukkaille avointa yrittäjien ryhmää, Kehityskeskiviikkoa, jossa vertaisvoimin yrittäjät saavat toisiltaan apua. Muiden yrittäjien tarinoiden kuuleminen tässä yhteisössä on myös paljon vaikuttanut omaan asennoitumiseen”, sanoo Elina Ruuskanen, Crazy Town Hämeenlinnan paikallinen vetäjä, joka on osaomistaja juontajia välittävässä MAIKKI Crew -yrityksessä.

Monen hämeenlinnalaisen yrittäjän asiakkaat sijaitsevat muualla, esimerkiksi Tampereella ja pääkaupunkiseudulla. Siksi HAMK ja Crazy Town erityisesti auttavat heitä myös kytkeytymään pääradan varrelle Suomen kasvukäytävälle. Tampereella Crazy Town on käynnistänyt useita kaikille avoimia tapahtumia ja palveluita, joihin myös hämeenlinnalaiset yritykset voivat osallistua.

”Fennian kanssa aloitimme kaikille yrittäjille avoimen Y-Koulu -kiertueen, joka näkyy maksuttomina koulutuksina ja Facebookissa live-lähetyksinä. Vähän vakiintuneempia yrityksiä autamme kansainvälistymään. Crazy Town Tampere on kiinalaisen Jiangsun provinssin virallinen yhteyspiste. Siellä on yli 300 tunnistettua yritystarvetta, valmiita ostajia, joille myös hämäläiset firmat voivat kauttamme tarjota tuotteita ja teknologiaa”, kertoo Elina.

LISÄTIETOA

StartupSaunan #100finnishstartups -kiertueen pysähdys Hämeenlinnassa to 31.8. klo 17 alkaen, Crazy Town Hämeenlinna, Viipurintie 4. Hämeenlinnan Nuorkaupapkamari palkitsee tilaisuuden yhteydessä myös alueen Tuottava Idea -kilpailun voittajan.

Elina Ruuskanen, Crazy Town Hämeenlinna, 040 757 1711, elina.ruuskanen@crazytown.fi

Jukka Raitanen, Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK, 040 836 8807, jukka.raitanen@hamk.fi