Hämeenlinnan keskustaan, kävelykatu Reskalle, rakentuu uusi yrityskentän toimijat yhdistävä toimintakonsepti. Kyseessä ei ole ainoastaan nykyaikainen toimitilakokonaisuus vaan uusi tapa toimia saman katon alla. Ainutlaatuiseksi Suomen mittakaavassa Parkin tekee se, että mukaan on lähdössä sekä julkisen että yksityisen sektorin toimijoita.

Parkki tukee erinomaisesti ajatusta mahdollistavasta kaupungista, joka luo alustoja yrittäjyydelle. Parkissa ideat, tekijät ja palvelut kohtaavat ja tuovat vilskettä kaupungin keskustaan. Parkki toimii kaupunkikehityshankkeiden ja kaupungin viestinnän näyteikkunana, visioi Hämeenlinnan kaupungin strategiajohtaja Markku Rimpelä.

Linnan Kehitys Oy on ollut veturin roolissa kun kokonaisuutta on rakennettu ja toimijoita kerätty yhteen. Tavoitteena on saada saman katon alle 50 yritystä ja toimijaa.

– Konsepti on tarkoitus rakentaa toimijoiden kanssa yhdessä ja avoimesti. Ensimmäinen toimintavuosi näyttää, millaiseksi toiminta muodostuu, linjaa Linnan Kehityksen toimitusjohtaja Kari Saarinen.

Linnan Kehitys on vuokrannut toimitilakokonaisuuden OP Etelä-Hämeeltä.  Toimitilaa ja muita yhteistyömuotoja tarjoaa ja vuokraa Linnan Kehityksen lisäksi Verkatehtaalta Parkkiin muuttava yritysyhteisö Crazy Town.

– Paikka sopii yrityksille ja tiimeille, jotka haluavat kehittää liiketoimintaa yhdessä muiden kanssa. Yritykset saavat kontakteja, lisää kauppa ja uutta osaamista. Tuoreet yritykset hyötyvät ympärillä olevasta kokemuksesta. Konkarit saavat puolestaan mahdollisuuden uudistua, kertoo Mikko Markkanen Crazy Townista.

Kiinnostuneet yritykset voivat osallistua pitkin syksyä järjestettäviin infoihin (ensimmäinen ke 11.9. klo 13) tai suunnata sivulle www.crazytown.fi/hameenlinna ja sopia esittelyn.

Parkki luodaan OP Etelä-Hämeen omistamaan Talo-osakeyhtiö Keskiön tiloihin. Noin 1 000 neliötä Raatihuoneen- ja Kasarmikadun kulmassa remontoidaan vuoden loppuun mennessä Parkin käyttöön. Investoinnin arvo on noin 1,25 milj. euroa.

– Olemme iloisia, että pitkään hiottujen neuvotteluiden jälkeen Parkki syntyy, toteaa toimitusjohtaja Mika Helin OP Etelä-Hämeestä. 
- Meiltä tämä on investointi toimialueen elinvoimaan pitkällä tähtäimellä. Uusi työ syntyy paljolti alkavan yrittäjyyden kautta ja näin voidaan madaltaa kynnystä eri toimijoiden välillä.

LISÄTIETOJA

Mikko Markkanen
Toimitusjohtaja
Crazy Town Oy
puh. 040 7588 712

Marko Ahtiainen
Yritys- ja yhteysmanageri
Linnan Kehitys Oy
puh. 050 3019 009

Ari Mielty
Toimitusjohtaja
Linnan Kiinteistökehitys Oy
puh. 0400 4814 54