PARKKI Business Park kokoaa yhteen Hämeenlinnan yrityksille sekä yrittäjyydestä kiinnostuneille tarjottavat palvelut, neuvonnan, koulutukset, tapahtumat ja verkostoitumismahdollisuudet.

Ajatus on, että yritys tai yrittäjä (ja sellaiseksi aikova) löytää saman katon alta kaikki palvelut:

  • Hän saa merkityksellisiä kontakteja ja verkostoja
  • Vastaukset löydetään kysymyksiin, etsimme oikeat ihmiset avuksi
  • Tarjoamme luovan ympäristön työhön, tapahtumiin ja oppimiseen

Parkin konseptille on kysyntää myös muualla Suomessa, kun seudulle halutaan lisää elin- ja pitovoimaa. Alla muutama oppi ja havainto heti yhteisön alkuvaiheelta.

Nopeasti liikkeelle ilman hankerahaa: Hämeenlinnan kaupunki, Linnan Kehitys sekä Etelä-Hämeen Osuuspankki yhdessä Crazy Townin kanssa suunnittelivat, remontoivat ja käynnistivät Parkin alle vuodessa. Tämä pitää sisällään yli 1100 m2 tilan remontin varusteluineen. Kumppaneiksi saatiin seudun kaikki merkittävät toimijat. Taustalla ei ole hankerahaa, vaan eri osapuolten liike- ja palvelutoiminnan hyödyt. Yhteinen tila ja jaetut resurssit tehostavat toimintaa.

Osaaminen, yrittäjyys ja yritykset esiin: On ollut mielenkiintoista nähdä, miten jo pelkkä yhteinen tila on nostanut Hämeenlinnan profiilia yrittäjyyden saralla. Keskeinen sijainti ydinkeskustassa kävelykadun varrella varmistaa sen, että tila toimii koko kaupungin yhteisenä yritystoiminnan ja osaamisen näyteikkunana.

Merkityksellinen sisältö ratkaisee: Kaikille avoimet tapahtumat ja koulutukset tuovat Parkkiin vierailijoita ja uusia yhteistyökumppaneita. Yhteisön tapahtumakalenteri on keväälle täynnä erilaisia yrityisaiheisia tapahtumia ja koulutuksia. Parkin osana toimii myös Linkroom-esikiihdyttämö, jonka toiminnasta PARKKI-yhteisön jäsenet niin ikään vastaavat.

https://www.facebook.com/parkkibusinesspark/posts/119918812866503

Myös yritykset ovat osa yhteisöä: Verrattuna muihin vastaaviin kohtaamispaikkoihin ja yhteiskehittämisen alustoihin, jotka ovat usein tarkoitettu vain yrityskehittäjille, myös yritykset pääsevät osaksi Parkkia Crazy Town Hämeenlinnan jäsenyyden kautta, hinta alkaen 200 EUR / kk. Jäseninä on freelancereita, yksinyrittäjiä, mikroyrityksiä, startupeja, isojen organisaatioiden tiimejä sekä etätyön tekijöitä. Ikähaitari on laaaja. Paikalla on se konkareita että tuoreita aloittavia yrittäjiä, kuten nuoret 18-vuotiaat Evon yrittäjät, joiden ratkaisu taistelee ilmastonmuutosta vastaan.

Yhteisö ja sen kulttuuri rakennetaan yhdessä: Parkin käytännön operoinnista vastaavat Ville Viholainen (Linnan Kehitys = kumppanit) ja Jenna Kankaanpää (Crazy Town =  yritykset, yritysten jäsenyydet, järjestelmät). Ensimmäinen vuosi menee yhteisen toimintakulttuurin rakentamisessa yhdessä yhteisön käyttäjien kanssa. Opimme tekemällä sekä toisiltamme oppien.

Ville ja Jenna (kuva: Anne Salmio, Precis Oy)

Parkin avajaisia vietetään 4.9.2020 – tervetuloa paikalle katsomaan ja oppimaan! Aamupäivällä myös avoimet ovet, jolloin yhteisöön pääsee tutustumaan.

Mikko Markkanen
toimitusjohtaja, yrittäjä
040 758 8712
mikko.markkanen@crazytown.fi

Jenna Kankaanpää
Crazy Town Hämeenlinnan jäsenyydet / PARKKI
044 996 4728
jenna.kankaanpaa@crazytown.fi

Ville Viholainen
Linnan Kehitys / PARKKI
ville.viholainen@linnan.fi

Kirjoittanut: Toni Pienonen / Crazy Town