Crazy Town on mukana Hämeenlinnan kaupungin Linkroom-aloitteessa, joka auttaa tekemään uusista yritysideoista totta.

Hämeenlinnan yhteisöstä käsin toimiva ÄrräTreeni on HAMKin opiskelijoiden laatima mobiilisovellus R-kirjaimen ääntämisen harjoitteluun, joka on kehitetty yhdessä suomalaisten puheterapeuttien kanssa. Sovellus tuo puheterapiasta tutut harjoitusmetodit jokaisen saataville älypuhelimeen.

Kuten Kimmo Kokkonen, toinen yrityksen perustajista, kertoo:

 ”Läheiseni lapsella oli vaikeuksia puheen muodostamisen kanssa. Puheterapeutti sanoi, ettei ole vielä syytä huolestua. Kuitenkin lapsen vanhemmat olivat hyvin huolissaan. Läheisten huoli sai minut miettimään, että olisipa joku keino, miten voisi helpottaa vanhempien huolta. Jos olisi vaikka joku sovellus, jonka avulla vanhemmat voisivat opettaa lastaan. Tästä syntyi idea puheterapiasovellukseen, ala on kuitenkin niin laaja, että päätimme keskittyä aluksi yhteen osa-alueeseen, R-äänteen harjoittamiseen koti-oloissa. Ärrävika on yleinen puhevika, ja puheterapeuteista on Suomessa pulaa, joten tarvetta modernille oppimisvälineelle on.”

ÄrräTreenin ensimmäinen versio julkaistaan kevään 2018 aikana. Tiimi sai Linkroom-startupstipendin avulla vauhtia markkinointiyhteistyön käynnistämiseen.

ÄrräTreeni: www.arratreeni.fi

Linkroom-aloite: www.linkroom.cafe