Mitä olisi hyvä huomioida, kun verrataan Crazy Townin coworking-palveluita ja niiden hintaa perinteiseen toimistovuokraan?

1. Toimitilojen kokonaiskustannus per työntekijä ratkaisee, ei neliöhinta

Crazy Townin perusideaan kuuluu työympäristön ja -yhteisön tarjoaminen palveluna, jonka saa käyttöön kuukausittaisella jäsenmaksulla. Idea vertautuu hieman softalisenssiin tai kuntosalijäsenyyteen. Kaikki mahdollinen sisältyy hintaan.

Mikäli vuokraat ”perinteisen” toimiston, pääoma- ja hoitovuokra ovat vain osa kokonaiskustannusta. Joudut myös maksamaan tiloista, jotka eivät välttämättä ole koko ajan käytössä, kuten aula, sosiaalitilat, neukkarit ja erilaiset nurkkaukset. Puhelinkopit eivät nekään tule ilmaiseksi.

Hintaesimerkki: 10 hengen toimisto Jyväskylässä vs. Crazy Town Jyväskylä

2. Muista, että saat myös coworking-tilat, eli yhteiskäyttöiset tilat käyttöösi

Crazy Townilla kaikki jäsenpaketit sisältävät pelkästään Jyväskylässä yli 1000 m2 yhteiskäyttöistä eli coworking-tilaa, puhumattakaan Suomen laajuisesta verkostosta.

Vaikka tarjoaisimme sinulle esimerkiksi Crazy Town Jyväskylästä omaa 4 hengen toimistoa, siihen sisältyy:

– 18 neukkaria Jyväskylässä (yhteensä liki 50 Suomessa)
– Erilaisia työskentelytiloja sekä koulutus- ja tapahtumatiloja
– Sosiaalitiloja ja mukavia suojaisia nurkkauksia
– Nämä ovat yhtälailla ”sinun tilojasi” siinä missä oma toimisto.

Coworking-tilan hyvät puolet kuvakollaasina

3. Coworking-tila joustaa ylös- tai alaspäin

Perinteinen vuokratila ei tarjoa joustavuutta. Jos esimerkiksi laajennat uuteen kaupunkiin ja tavoitteena on kasvattaa paikallinen tiimi kymmenen hengen kokoon, joudut varautumaan ennakkoon vuokraamalla 100 m2 toimistotilan. Tämä siitä riippumatta kuinka monta henkilöä toimistolla on. Jos rekrytointi ei sujukaan suunnitellusti, joudut maksamaan turhista neliöistä. Crazy Townilla maksat ainoastaan henkilöiden mukaan ja sopimukset ovat irtisanottavissa 1-3 kk varoitusajalla.

Coworking-tilan hinnan vertailu perinteiseen toimistoon

4. Tein itse, säästin

Millaisen hintalapun laitat kahvien hakemiselle lähikaupasta, laskujen ja sopimusten hallinnalle tai muulle sälälle?

Crazy Townilla kaikki palvelut tulevat yhdelle laskulle.

5. Yhteisö tarjoaa aineettomia etuja

Crazy Town tarjoaa mielenkiintoisten kasvuyritysten ja ammattilaisten seuran. Tämä helpottaa uusien osaajien rekrytointia, pitää työpäivät virkeänä sekä tukee oman yrityskulttuurin rakentamista.

Coworking Crazy Town jäsenyyden erot omiin tiloihin verrattuna

Yhteisöllinen työtila (coworking) voi myös olla ympäristöteko, sillä niiden käyttöaste on korkeampi verrattuna omaan tilaan eikä hukkaneliöitä ole. Esimerkiksi The Exponential Climate Action Roadmap selvitti 2019, että yritykset voisivat merkittävästi vähentää kasvihuonepäästöjä lisäämällä Crazy Townin kaltaisten tilapalveluiden käyttöä.

Myös Crazy Town selvittää omaa suoraa hiilijalanjälkeään sekä tilojen jakamisen vaikutusta asiakkaiden arkeen, jotta saamme faktoja pöytään.

Tutustu tästä Crazy Townin jäsenyyksiin >>