Järjestimme aluekehittämisen konsulttitoimisto MDI:n kanssa aamukahvit 12.11.2021, jossa pureuduimme monipaikkaiseen työhön yli 80 osallistujan sekä Timo Aron, Janne Antikaisen, Kirsi Siltasen, Mikko Markkasen ja Jenna Kankaanpään johdolla. Löydät Zoom-session tallenteen alta, mutta tässä muutamia pointteja CT:n Sandra Suomäen koostamana.

  • Monipaikkainen työn on mahdollistanut hurjasti eri vaihtoehtoja sekä kotona, mökillä, ulkomailla ja toimistolla työskenteleville ihmisille. Työn tekemisen eri tavat ja paikat nähdään vahvuutena: osa nauttii etäkokouksesta metsäpolulla, osa taas saa rutkasti energiaa ja voimaa ihmisten kohtaamisista fyysisesti.
  • Vaihtoehtoja työn tekemiselle on nykypäivänä enemmän, eikä toimistolle enää raahauduta pakosta, vaan silkasta tahdosta tulla tapaamaan ihmisiä. Mitä asioita yhteisössä saavutetaan, mitä ei voi yksin linjoilla saada?
  • Lisäksi aamukahveilla pohdittiin sitä, että etätyö vaatii kuitenkin työnantajalta enemmän tukea ja johtamista esimerkiksi ajan- ja energianhallintaan ja kuinka monipaikkaisuus tukee myös kansainvälistymistä, kun työtä voidaan tehdä eri puolilta maailmaa.

Katso tallenne alta: