Voi tulla yllätyksenä, kuinka paljon erilaisia asioita on hyvä miettiä tilaratkaisuja harkitessa itselleen tai yritykselle. Tilat saavat nykypäivänä monenlaisia merkityksiä. Pelkät seinät eivät lopulta ratkaise muuta kuin akuutin tilatarpeen. Kokosimmekin simppelin listan pohdintaa helpottaaksemme. Näiden kysymysten avulla voit löytää juuri oikean ratkaisun sinulle tai yrityksellesi!


🌎 Ekologisuus 

Miten liikut töihin? Onko työtila saavutettavasti kätevästi julkisia käyttäen tai esimerkiksi pyöräillen? Kannustaako työtila yhteiskäyttöisyyteen ja kierrättämiseen? 

👫 Ihmiset ja yhteisöllisyys

Viihdytkö ihmisten ympäröimänä vai kaipaatko enemmän omaa rauhaa? Tukeeko tilaratkaisu tarpeitasi tässä asiassa? Onko sinun mahdollista työskennellä sekä rauhassa yksin, että tavata ystäviä, asiakkaita ja työkavereita sopivissa puitteissa? Entä kaipaatko oheistoimintaa ja yhteisöllisyyttä? Tiesitkö muuten, ettei työkavereiden aina tarvitse olla edes samasta firmasta? 

🌸 Hyvinvointi

Millainen työtilaratkaisu tukee parhaiten hyvinvointia? Onko sinulle tai työntekijöillesi tärkeää, että työtilassa on huomioitu esimerkiksi taukoliikunta ja hiljaisen tilan tarve? Tekisikö jopa ohjattu virkistäytyminen työpaikalla hyvää? Kaikki tämäkin on mahdollista! Tilat voivat kannustaa ja tukea voimaan hyvin. Varsinkin etätyöajan jälkeen monien hyvinvoinnille voi olla myös tärkeää jo pelkästään fyysinen tila, johon tulla työskentelemään.

⚡️Kehittyminen ja kasvu

Tukeeko tilaratkaisu henkilökohtaista kehittymistäsi tai yrityksesi kasvua? Tämä voi tarkoittaa montaa asiaa. Ehkä työskentelet tehokkaimmin, kun voit vaihdella tilaa päivän aikana? Ehkä kaipaat sparrailuseuraa, jotta uusi projektisi lähtee lentoon? Ehkä haluat boostata rekrytointiasi tarjoamalla fyysisen toimiston monesta kaupungista? Vai tulisiko sinun helpoiten kehitettyä toimintaasi, jos tarjolla olisi kehittäviä, mielenkiintoisia tapahtumia? Tilaratkaisulla voi olla suuri merkitys kasvulle ja kehittymiselle! 

💫 Verkostoitumismahdollisuudet 

Työtila, jossa kaiken kukkuraksi voi löytyä niin yhteistyökumppaneita kuin uusia asiakkaitakin, on monelle huikea mahdollisuus! Tietyt tilaratkaisut poikivat uusia mahdollisuuksia ihan itsestään, puhumattakaan järjestetyistä tapahtumista ja kohtaamisista. Onko tämä sinulle tai bisneksellesi merkityksellistä? Jos näin on, tämäkin on puoli, jota suosittelemme pohtimaan! 

💸 Talouden tasapaino

Saatko vastinetta rahoillesi? Neliövuokra on vain pieni osa toimitilojen kustannuksista. Haluatko ennemmin paljon itsemääräämisoikeutta vai helpon prosessin, jonka joku toinen hoitaa? Sinun on mahdollista ulkoistaa kaikki kahvin ja maidon kuskaamisesta hallinnollisiin hommiin, jos tahdot. Toisaalta millaisia lisäetuja tilaratkaisu tuo mukanaan ja miten mittaat niitä ja jo yllä mainittuja seikkoja rahassa?


Jos sinua mietityttää jokin muu tilaratkaisuihin liittyvä, olemme mielellämme apuna. Tuu vaikka kahville! Jos tilat taas eivät ole ajankohtainen asia tällä hetkellä, tallenna tämä muistilista tulevaisuuden varalle.

Tutustu tiloihimme ja jäsenyyksiimme täällä tai ota yhteyttä!