Tammikuussa 2023 katselimme vuotta täynnä intoa ja odotusta. Alkuvuosi sujui suunnitelmien mukaan nousujohteisesti. Mutta kuten elämässä ja erityisesti kasvuyrittäjyydessä usein käy, tulee matkalle esteitä. Kesällä maailmantilanteen haasteet alkoivat heijastua jäsenyrityksiimme ja sen myötä meihin. Tämän jälkeen pyrimme vain pitämään suunnan vakaana. 

Matkalla on ollut mahtavaa todistaa yhteisömme uskomaton voima ja luottamus. Apua pyydetään ja tarjotaan ja ratkaisuja haasteisiin, olkapää murheisiin, sekä ystävä onnistumisen juhlimiseen löytyy yhteisöstämme aina. Ihmiset ovat tulleet entistä lähemmäksi toisiaan ja yhteisön merkitys on kasvanut suuremmaksi kuin koskaan. Korkea suositteluasteemme kertoo, että haasteista huolimatta, olemme vahvistaneet siteitämme jäseniimme entisestään. Tämä on hieno asia. 

Kohokohtia ja onnistumisia

Vuoteen on mahtunut mielettömiä asioita. Lahden yksikön avaus keväällä jatkoi kasvuamme uuteen maakuntakeskukseen. Avaus on osoittautunut erittäin onnistuneeksi päätökseksi, sillä markkina on ottanut meidät innolla vastaan. 

Oulun esihautomon startti ja managerointi on vienyt meidät Pohjois-Suomeen tukemaan suomalaisen yrittäjyyden alkutaivalta. Palaute toiminnastamme on ollut erinomaista. Espoon Deep Tech -projektissa olemme puolestaan onnistuneesti edistäneet, yhdistäneet ja myyneet Espoossa toimivia innovaatioyhteisöjä. Finest Love -kasvuohjelmamme yhteistyössä oppilaitosten kanssa on osoittautunut suosituksi kasvunnälkäisten yrittäjien keskuudessa.

Brändimme ja tarinamme ovat kehittyneet ja selkiytyneet, kun sitä on uusin silmin yhdessä ravisteltu. Niin sisäinen kuin ulkoinenkin viestintä ja markkinointi on alkanut helpottua. Asiakas- ja käyttäjäkokemusta on kehitetty, kun vaihdoimme yksiköiden lukitukset uuteen. Uusi järjestelmä on toiminut erinomaisesti. 

Onnistumisten takana on ollut sitoutunut ja intohimolla työhönsä suhtautuva henkilöstömme. Onnistuneiden rekryjen kautta olemme saaneet osaavaan ja intohimoiseen joukkoomme lisää uteliaita, innostuvia ja osaavia ihmisiä, jotka aidosti huolehtivat yhteisöstä ja asiakaskokemuksesta siten, että pitovoimamme on säilynyt vahvana ja vetovoimamme kehittynyt.

Kipua, muutosta, kasvua

Cowork-liiketoimintamme kasvoi alkuvuonna tavoitteisiin, kunnes maailman tilanne alkoi heijastua jäsenyrityksiimme ja jälleen meihin. Takana olevat rajut vuodet ovat pakottaneet nyt pysähtymään perusasioiden päälle ja hidastamaan hieman kasvua.

Kasvupalveluissa olemme toteuttaneet onnistuneesti sekä yksilöiden että yritysten kasvua tukevaa koulutusta ja ohjelmia niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Organisaatioiden haasteet ja julkisen rahoituksen vähäisyys ovat pakottaneet meitä hiomaan ja kehittämään tuotteitamme,  palvelujamme, sekä myyntiprosessejamme ja työ jatkuu. 

Syksyn myötä, haasteiden keskellä olemme järjestäytyneet uudelleen. Olemme työstäneet yhteisiä tavoitteita, lisänneet rakenteita ja tukea, kehittäneet työhyvinvointia, yhtenäistäneet toimintatapoja sekä selkiyttäneet keskustelua ja viestintää. Olemme kohdanneet rohkeasti toinen toisemme vaikeista asioista keskustellen. Tiimit ovat pikkuhiljaa löytäneet roolinsa ja ihmiset paikkansa. Näin tuntuu nyt hyvältä.

Entä vuonna 2024?

Katson innolla tulevaisuuteen Crazy Townin johdossa. Matkamme jatkuu vahvalla kasvun tiellä, yhdessä toisiamme ja yhteisöämme kuunnellen ja tukien.  Tuleva tuo varmasti mukanaan sekä mahdollisuuksia että haasteita. Jokainen päivä on meille kuitenkin mahdollisuus, unelmoida, tehdä töitä unelmien eteen, oppia toinen toisiltamme ja kasvaa sekä menestyä yhdessä.

Kiitos Crazy Crew, kiitos jäsenet, kiitos osallistujat, kiitos kumppanit.
Kiitos yhteisestä tapahtumarikkaasta matkasta vuonna 2023.
Hyvää Joulunaikaa. Huilataan hetki ennen uutta matkaa yhdessä vuonna 2024.

Ella Salmela
Toimitusjohtaja
Crazy Town Oy

Tämän blogikirjoituksen on kirjoittanut Crazy Town Oy:n toimitusjohtaja Ella Salmela.