Oletko tulossa Hämeenlinnaan työmatkalle? Olet kenties Crazy Townin jäsen, olet varannut Hämeenlinnan CT:ltä neukkarin ja tulet tapaamiseen tai olet läpikulkumatkalla ja pysähdyt päiväksi tekemään töitä tiloissamme? Tässäpä Hämeenlinnan CT:n yhteisömanagerin, eli minun, Eveliinan, parhaat vinkit työpäivään.

Miten pääsen perille?

Hämeenlinnan Crazy Town sijaitsee ihan kaupungin keskustassa, kävelykatu Reskalla, Raatihuoneenkatu 21-23. Jos saavut junalla, voit hypätä asemalta joko linja-autoon tai taksiin. Keskustaan pääset julkisella muutamassa minuutissa. Linja-autoaikataulut voit tarkistaa Hämeenlinnan reittioppaasta. Itse suosin kävelyä ja reitti juna-asemalta keskustaan onkin erittäin kaunis, pitkin rantareittiä, ylittäen Vanajaveden. Jos matkalla tulee jano, voi  kesäaikaan pysähtyä viihtyisään Cafe Rent Mahliaan, aivan järven rannalla. Kävelymatka Crazy Townille kestää noin 15 min.

Linja-autoasema sijaitsee käytännössä CT:n korttelin toisella puolella. Mikäli saavut omalla autolla, voit parkkeerata esim. CT:n takapihalle (käynti Kasarmikadulta), jossa 2h kiekkopaikkoja. Uimahallin (Uimarinkatu) vieressä on mahdollisuus pitkäaikaisparkkeeraukseen ja siinä samassahan voi käydä vaikka uimassa päivän päätteeksi.  Uimahallin takana sijaitsee myös oikein kiva uimaranta!

Pientä purtavaa aamuun

Crazy Townillahan on aina kahvia tarjolla. Mikäli pannu on tyhjä, löytyy keittohjeet näppärästi kahvikoneen vierestä. Mikäli sinun tekisi kuitenkin mieli aloittaa päivä hieman tukevammin, suosittelen suuntaamaan Hotelli Emilian herkulliselle aamiaiselle. Emilia sijaitsee samassa kiinteistössä kuin CT. Lähellä sijaitsevat myös Marin Kahvila sekä suloinen Villa Marenki. Ja mikä olisi legendaarisempaa kuin aloittaa aamu torikahvilla? Hämeenlinnan torilla palvelee mm. Torikaffila Lilla Marenki 27.4. alkaen. Hämeenlinnan tori sijaitsee kivenheiton päässä CT:ltä, korttelin toisessa päässä.

Crazy Townin parhaat spotit

Omasta mielestäni, Hämeenlinnan CT:n parhaat työskentelyspotit löytyvät katutasolta. Tapahtumatorin rottinkituoleissa on mukava istuskella, samalla seuraten Tapahtumatorin vilinää.  Jos haluat enemmän omaa rauhaa, suunnista katutason takakäytävälle, jonka perältä löytyy Olkkari. Olkkarissa on sohvaryhmä sekä muutamia työpisteitä. Jos jano yllättää, nappaa juoma limuautomaatistamme. Lähellä Olkkaria sijaitsee myös meidän “mökkikylä”, jossa voi ottaa iisiä oikein kunnolla. 

Mikäli tarvitse neukkarit, mun top 3 on, Arvo, Liidi ja Diili. DeskMe -sovelluksesta voit tutkailla valmiiksi Hämeenlinnan pohjapiirrustuksia ja missä mikäkin tila sijaitsee, näppärää.

Tuliko nälkä?

Lounasaika ja maha kurnii. Minne suunnata? Tässä mun top viisi lounaspaikat Hämeenlinnan keskustassa:

  • Hemma, maukas salaattibuffa, ei mikään raastepöytä
  • Kauno, hyvää vietnamilaista ruokaa, bowleja ja curreja
  • Sawaddee, ah, niin herkullista thaikkua
  • Puisto Brgr, street food -tyylinen lounasbuffa, plussaa kivasta sisustuksesta
  • Svenni Eatery, jos mielesi tekee “kotiruokaa”, plussaa runsaasta salaattipöydästä

Kotiin vai aftereille?

Kun hommat ovat hoidettu, suunta kotiin. Vai pitäisikö sittenkin jäädä vielä hetkeksi? Jos olet Hämeenlinnassa keskiviikkona, kannattaa ehdottomasti jäädä ja suunnata Nooran Viinibaariin, jossa tapashenkinen afterworkbuffa notkuu klo 16 alkaen, niin pitkään kuin buffassa tavaraa riittää. Juoman ostajalle buffa maksaa vaivaiset 3 €.

Mikäli sää suosii ja sinulla on ylimääräinen tunti aikaa, suuntaa rantareitille. Kävele vaikka sen kautta rautatieasemalle. Rantareitti kulkee Vanajaveden rantaa pitkin, kauniissa linna- ja kaupunginpuistomaisemissa. Matkaa reitillä on 5,7 km ja osan matkasta voi halutessaan kulkea pitkospuita pitkin.

Koska tämä paikka on huisin mahtava, on se mainittava, vaikka ei keskustassa sijaitsekaan – Miller´s BBQ. Jos olet pyrähtänyt Hämeenlinnaan omalla autolla, vatsasti kurnii päivän päätteeksi ja lihanhimo on suuri, this is the place to be. Vanhassa Kruununmyllyssä sijaisevassa BBQ ravintolassa on suussa sulavan lihan lisäksi myös mainiota kasvisruokaa. Kannattaa poiketa. Mikäli haluat työpäivän jälkeen syödä keskustassa ”vähän paremmin” suosittelen syötävän söpöä Ravintola Piparkakkutaloa.

Omalla autolla voi näppärästi poiketa virkistäytymässä työpäivän jälkeen myös Ahvenistolla sekä Aulangolla

Siispä nappaa tästä vinkki tai kaks ja suuntaa Hämeenlinnaan! Tervetuloa! 

Eveliina-Sorri-Crazy-Town

Terveisin, Eveliina
eveliina.sorri@crazytown.fi
+358 10 341 7068