Tämän blogikirjoituksen on kirjoittanut Hämeenlinnan Crazy Townin jäsen Tuuli-Elina Andersén. Hän on palkittu esiintymiskouluttaja ja ammattiesiintyjä. Hänen yrityksensä Maikki Media keskittyy ammattijuontajien välitykseen, sekä eri alojen asiantuntijoiden esiintymistaitojen vahvistamiseen.

Live-kohtaamisten merkitys on valtaisa

”Ei kukaan sinua sieltä kotoa tule hakemaan” on kulunut läppä, jota erityisesti sinkut kuulevat. Tulin tässä syksyllä miettineeksi, että olipa läppä miten kulunut tahansa, niin se tuntuu pätevän myös myynnissä. Toimistolle tullessa käy yllättävän usein flaksi.

Kotisohvalta käsin voin toki metsästää ajatusjohtajan titteliä tai tulla löydetyksi Linkkarissa, mutta kodin ulkopuolelle astuessa parannan ”sattuman mahdollisuutta” ja pääsen törmäämään tulevaan asiakkaaseen, esiteiniämme lainaten, IRL (in real life). En vähättele sosiaalisen median merkitystä asiakashankinnassa, päin vastoin, mutta live-kohtaamisista syntyneen kaupan osuus on ihan merkittävä.

Yritykseni, Maikki Media välittää ammattijuontajia tapahtumiin ja kouluttaa asiantuntijatyöläisiä olemaan vakuuttavampia esiintyjiä erilaisissa vuorovaikutustilanteissa. Asiakkainamme on isojen yritysten lisäksi myös hankkeet, oppilaitokset, kehitysyhtiöt sekä kaupungit ja tätä kuuluisaa yrittäjän ystävät osastoahan ramppaa ilokseni Crazy Townilla ihan solkenaan. Tämän vuoksi somettaminen Crazy Townin sohvalla on kotisohvaa tuottoisempaa. 

Crazy Townin jäsenyys kannattaa vuodesta toiseen

Crazy Townilla istuessa tulen tavanneeksi sellaisten yritysten ja organisaatioiden väkeä, joita en välttämättä muuten tapaisi. Kuuntelemalla sivukorvalla meneillään olevaa tapahtumaa tai käymällä kahvipöytäkeskusteluja saan myös tietää ohimennen Crazy Townin vieraiden tulevaisuuden suunnitelmista. Näiden tietojen perusteella pystyn usein tunnistamaan juonto- tai koulutustarpeen jo ennen kuin tuleva asiakas on itsekkään niistä tietoinen.

Pelkästään olemalla läsnä muistutan myös ihmisiä palveluistamme ja pöydän kulmalle tippuu tarjouspyyntö tarpeeseen, jonka olemassa olosta olin autuaan tietämätön. Muutama kuukausi sitten sattuman tähdet olivat niinkin hyvin kohdillaan, että kohtasin toimiston ovella Crazy Townin tapahtumassa poistumassa olleen vieraan, joka minut nähdessään muisti tarpeensa ja kaupat käteltiin samantien siinä eteisessä seistessä. Jos en tuona päivänä olisi tullut toimistolle, olisi kauppa jäänyt tekemättä tai tarjouksemme olisi ollut yksi muiden joukossa.

Toki homma toimii myös toisinpäin ja pukiessani ostohousut jalkaan, tulee luontaisesti kelattua ensin ne hyvät tutut ja vasta sen jälkeen siirrettyä etsintä muualle.

Pelkkä Crazy Townin jäsenyys ei tietenkään tuo myyntiä, mutta tarjoaa runsaasti niitä sattumia joihin tarttua.

Vaikka lisäkaupan saaminen ei ollut se suurin syy siirtää työskentely kotoa toimistoympäristöön, en voi kieltää etteikö sillä olisi positiivinen vaikutin jatkaa Crazy Townin jäsenyyttä kuukaudesta ja vuodesta toiseen.

Terveisin,

Tuuli-Elina Andersén

tuuli-elina@maikki.fi

+358 40 757 1711

#luottojuontaja

Lisätiedot. www.maikki.fi