CoWorking people -juttusarja esittelee Crazy Townin jäsenyrityksiä.

Tampereen Sarka Oy on vuonna 2011 perustettu yhteiskunnallinen yritys; ketterä työllisyysyhtiö, jossa tehdään sisulla ja sydämellä työtä työelämäosallisuuden puolesta. Autamme työtä ja tekijöitä kohtaamaan. Meidän keinomme siihen on haastavassa työllistymistilanteessa olevien työllistäminen; työllistämme palkkatukioikeuden omaavia työnhakijoita. He voivat olla vieraskielisiä, osa- ja/tai täsmätyökykyisiä, tai vaikkapa pitkäaikaistyöttömiä, vähemmän tai hyvinkin korkeasti koulutettuja. Kehitämme myös oppilaitosyhteistyötämme jatkuvasti. Palkkatukijaksoihin sisältyy meillä aina myös uravalmennus. Valmentajamme ovat monipuolisesti koulutettuja valmennus- ja ohjaustyön ammattilaisia.

Sarkalla tehdään monipuolista työtä

Meillä voi työskennellä huoltoryhmämme moninaisissa tehtävissä, joita ovat mm. kunnossapidon, huollon, siivouksen ja rakentamiseen liittyvät tehtävät. Meillä toteutetaan myös renkaiden vaihtoa, vieraslajitorjuntaa, tapahtumien pystytyksiä kuten tamperelaisten yhteinen ylpeydenaihe Joulutori, vahtimestarityötä sekä siivouspalveluita. Lisäksi vuokraamme henkilöstöä esimerkiksi koulunkäynninohjaajiksi, päiväkotiavustajiksi, keittiöapulaisiksi ja palveluliikenteen palveluavustajiksi. Vastuullamme on myös kaupunkipyörien operointi asiakaspalveluineen, olemme siis myös sujuvoittamassa ja apuna Tampereen kaupungin joukkoliikenteelle.

Työelämän muutostilanteet ja työhyvinvointi

Sarka kehittää palveluitaan jatkuvasti. Meillä toteutetaan myös työhyvinvointia tukevia palveluita kuten työnohjausta (STOry), räätälöityjä työkykypajoja, uuteen suuntaan tähtääviä palveluita ja muutosturvapalveluita. Mm. Tampereen Infra tekee Sarkan kanssa tiivistä yhteistyötä. Sanna-Leena Puntola, Infran hallinto- ja henkilöstöjohtaja, pitää valmennuspalveluita/työhyvinvointia tukevia palveluita hyvää työkykyjohtamista ja vastuullista työnantajuutta tukevina palveluina. ”Sarkan kanssa yhteistyö on helposti lähestyttävää, helppoa, joustavaa ja vaivatonta. Asiakkaan tarpeet huomioidaan hyvin ja palveluita räätälöidään. Lisäksi keskusteluyhteys on mutkatonta. Kokonaisuutena yhteistyö Sarkan kanssa on meille arvokasta.”

Vastuullisuudessa on voimaa

Yhteiskunnallisessa yrityksessä tehdään hommat vastuullisesti; sosiaalisesti, ekologisesti ja taloudellisesti kestävällä tavalla. Kohtelemme jokaista työntekijäämme, asiakastamme, vierastamme ja yhteistyökumppaniamme tasa-arvoisesti ja yhdenvertaisesti. Kiinnitämme jatkuvasti näihin asioihin huomiota, ja toivomme sen välittyvän meistä jokaisen kautta sekä yhteisömme sisällä että yhteistyötahoillemme.

Yhteistyötä ja arjen jakamista Crazy Townilla

Tampereen Sarka on ollut Tampereen Crazy Townin jäsenyritys vuoden 2021 tammikuusta lähtien. Sarka pitää CT:n yhteisöllisestä ilmapiiristä, yhteistyöstä jäsenten kesken ja mukavista, erilaisista tapahtumista. Meillä on erityisen mukavia ison keittiön lounashetkiä yhdessä jäsenistön kanssa – välillä jaetaan työelämän koettelemuksia, toisinaan lomasuunnitelmia ja joskus vaan olla möllötellään yhdessä. Olemme saaneet esimerkiksi erinomaista LinkedIn-tietämystä Zenton Takalan Hannalta.

Sarkaan voi ottaa yhteyttä mm. erilaisten yhteistyöehdotusten, tutustumisen ja räätälöityjen valmennuskokonaisuuksien merkeissä.

Ota yhteyttä

Tampereen Sarka Oy

Tekstin kirjoitti Sarkan puolesta Katja Kokko, valmennuspalveluiden tiimivastaava.

Kuvissa vietämme tyhy-päivää 12.4. Kuokkalankoskella Koskikellunnan merkeissä. Vähän kastuttiin, hauskaa ja rentouttavaa oli! Kuvat: uravalmentaja Elina Ruostila-Paakinaho