CoWorking people -juttusarja esittelee Crazy Townin jäsenyrityksiä.

Viestintä-, ESG (Environmental, Social ja Governance) – ja sisältömarkkinoinnin palveluja tarjoava Medita on ollut Jyväskylän Crazy Townin jäsen jo useamman vuoden ajan. Yritys tukee asiakasyrityksiään monin eri tavoin, esim. arvon luonnissa, strategiatyössä, vastuullisuusohjelmissa sekä henkilöstön huolehtimisessa. Meditan toimitusjohtaja Tiinu Wuolio kertookin, että yrityksen arki on karkeasti 50% viestintää ja argumentaatiota, 50% toimialatuntemusta ja strategiaosaamista.

Meditan tavoitteena on, ei enempää eikä vähempää kuin, auttaa heidän asiakkaitaan ratkaisemaan ihmiskunnan isoja yhteisiä haasteita, kuten ilmastonmuutosta, luontokatoa ja ihmisten kasvavaa eriarvoisuutta. Lisäksi yrityksen tavoitteena on taata oman liiketoiminnan jatkuvuus vaalimalla hyvää taloutta sekä tarjoamalla henkilöstölle ammatillisen kasvun ja kehittymisen mahdollisuuksia.  Tällä alalla tarvitaan vahvaa toimialatuntemusta ja haluamme solmia meidän asiakkaiden kanssa pitkäaikaisia ja luottamukseen perustuvia asiakassuhteita, Tiinu lisää. Tänä vuonna Medita pääsi upeasti Finnish Comms Awardsin finaaliin Vastuullisuusviestintä (CSR, ESG, Sustainability) -sarjassa. 

“Kilpailuun haki yhteensä 105 työtä ja 51 niistä valittiin shortlistille ja meidät valittiin Vastuullisviestintä-kategoriassa finaaliin asiakkaamme Tana Oy:n kanssa. ESG+D niinkuin dialogi -mallilla osoitimme ensimmäistä kertaa selvin numeroin paitsi yritysvastuun kehittämisen myös vastuullisuusviestinnän vaikutuksen yrityksen arvoon “

Yritysten vastuullisuuden rooli korostuu nyt ja tulevaisuudessa

Kyberturvallisuus, riskienhallinta, kriisiviestintä ja yritysten vastuullisuuden yhteiskunnallinen rooli ovat korostuneet viime aikoina. Lisäksi on vahvistunut ajatus siitä, että kumppaneita tarvitaan nykyisiin asiakastarpeisiin vastaamisessa. Viestintä yksin ei riitä, Tiinu toteaa. 

Meditan COO johtava viestintäkonsultti Päivi Tervonen lisää, että vastuullisuusasiat eivät tietystikään ole uusi asia, mutta muun muassa erilaisten säädösten myötä kokonaisuus on laajentunut. Aiemmin vastuullisuuden yhteydessä puhuttiin monesti laatusertifikaateista, päästöistä, raaka-aineista ja energiatehokkuudesta. Nykyään vastuullisuus kattaa laajemman yhteiskunnallisenkin ulottuvuuden ihmisiä unohtamatta.

“Ennen pitkää kaikki viestintä on vastuullisuusviestintää, mutta tokikaan pelkkä viestintäosaaminen ei riitä vastuullisuusasioiden kuntoon laittamiseen. Esimerkiksi viherväittämä-direktiivi tulee varmasti olemaan iso asia lähitulevaisuudessa, joka pakottaa monet yritykset vielä enemmän vastuullisuusasioiden äärelle.”, Tiinu lisää.

Crazy Townilta vertaistukea kasvuyrittäjyyteen

Tiinun ja Päivin mielestä Crazy Town on antanut vertaistukea kasvuyrittäjyyteen. Lisäksi Crazy Town mahdollistaa päivittäiset minikohtaamiset, jotka ovat tärkeitä työhyvinvoinnin kannalta. Kohtaamisissa vaihdetaan hyvät huomenet ja tervehtimiset hymyssä suin. Crazy Townin konsepti mahdollistaa heidän mielestään erinomaisesti erityyppisiä kohtaamisia, niin satunnaisia kuin fasilitoitujakin. 

Meditan väkeä Crazy Townin 20v juhlissa
Heidi Käsmä, Aino Soutsalmi, Päivi Tervonen ja Tiinu Wuolio Crazy Townin 20 v juhlissa

“Crazy Townin tilat tukevat myös hyvin Meditan tiimin työskentelyä. Tarpeen mukaan käytettävissä on neuvottelutiloja, puhelinkoppeja ja myös oma toimistohuone. Olemme lisäksi käyneet myös tutustumassa myös muihin Crazy Townin paikkakuntiin ja järjestäneet koko tiimin kokoontumisia esimerkiksi Hämeenlinnan Crazy Townilla”, Tiinu kertoo.


Mahtavia muistoja Crazy Townilta on kertynyt kummallekin  naiselle monia, mutta erityisesti hymyt nousevat kasvoille, kun Tiinu ja Päivi muistelevat  Crazy Townin pikkujouluja vuosien varrelta. Ensimmäisistä Crazy Townin pikkujouluista Tiinu kuvitteli lähtevänsä hyvissä ajoin kotiin, vaan kuinkas kävikään – juttua riitti aamuyölle asti muiden jäsenten kanssa. Päiville on jäänyt mieleen pikkujoulut, joissa Crazy Townin yrittäjän Mikko Markkasen Kadonneet Pojat -voimisteluryhmä esiintyi.

Omien vahvuuksien tunnistaminen synnyttää yhteistyötä

Tiinun mielestä on erityisen tärkeää, että Crazy Townin jäsenyrityksen tunnistaisivat oman vahvan osaamisensa ja myös sen rajat. Näiden avulla, Medita voisi muodostaa kumppanuuksia ja tarjota asiakkaille parasta mahdollista osaamista yhdessä kunkin oman ydinosaamisen ympärille. Ei ole niin pientä asiaa, jossa emme voisi auttaa. Meidän vahvuutena on erityisesti kriisien ennakointi ja vastuullisuusasiat, Tiinu vinkkaa.

Ota yhteyttä:

Viestintätoimisto Medita Oy

medita@medita.fi/ 040 830 1821