Coworking-juttusarja esittelee Crazy Townin jäsenyrityksiä.

Maailmanlaajuinen siirtyminen uusiutuviin energialähteisiin tuo haasteita kansallisille sähköverkoille. 

Toisin kuin perinteisten saastuttavien sähkön tuotantomuotojen kohdalla aurinko- ja tuulisähkön määrä vaihtelee sään mukaan. Tämä ennakoimattomuus voi aiheuttaa häiriöitä sähköverkon tasapainossa, mikä vuorostaan voi johtaa virtaheittoihin ja jopa sähkökatkoihin.

Markkinoiden edelläkävijä

Exaum on kunnianhimoinen startup-yritys ja Crazy Town -yhteisön jäsen, jonka tekoälyä hyödyntävä ratkaisu ja laitteisto auttaa kantaverkkoyhtiöitä tasapainottamaan sähköverkkoa. Ilman näitä reservejä siirtyminen vihreään energiaan ei ole mahdollista.

Exaumin onnistunut 1 MW:n kaupallinen pilotti osoittaa heidän kykynsä toteuttaa teollisen luokan projekteja ja vastata kantaverkkoyhtiöiden haasteisiin.

Monialainen tiimi Exaumin vision takana

Exaumin vahvuus piilee sen monipuolisessa ja kokeneessa tiimissä, jolla on taustallaan useita exitejä, kokemusta globaaleista yrityksistä sekä teknologian ja liiketoiminnan yhdistämisestä. Mielenkiintoisena nostona myös ”Chief Philosophy Officer”, jonka rooli on tuoda humanismia teknologian yhteyteen.

Kuvassa osa Exaumin tiimistä Crazy Town Tampereella

Monipaikkainen työskentelytapa hyödyntää Crazy Townin yhteisöjä ympäri Suomea

Exaum hyödyntää Crazy Townin joustavaa yhteiskäyttöistä tilaa ja yhteisöä Tampereella ja Hämeenlinnassa sekä Maria 01 -hubia Helsingissä. 

He käyttävät myös pääkaupunkiseudun startup-ohjelmia, kuten KIUAS-, Helsinki Biosphere- ja Urban Tech Helsinki-kiihdyttämöohjelmat.  Exaum oli myös yksi finalisteista vuoden 2023 Hämeenlinnan Linnan Business Turnajaiset / KIIHDYTYSSarjassa, pokaten 20 000 euron palkinnon.

Sijoittajia hakemassa

Artikkelin kirjoitushetkellä marraskuussa 2023, Exaum etsii 1,5 miljoonan euron siemenrahoitusta toimintansa laajentamiseen ja vaikutuksensa vahvistamiseen. Tämä investointi on keskeinen heidän matkansa nopeuttamisessa ja roolin vahvistamisessa vihreän energian siirtymässä.

Lisätietoja, kumppanuuskeskusteluja tai sijoituskyselyitä varten, ole hyvä ja ota yhteyttä Henri Yoki, henri.yoki@exaum.com