Aloittaessani työt Jyväskylän Crazy Townin yhteisömanageri kesällä 2019 vaikutuin CT:n yhteisöllisyydestä, asiantuntijoiden osaamisesta ja yhteisön kulttuurista. Oma tavoitteeni oli säilyttää CT:n mahtava kulttuuri ja yhteisöllisyys sekä laajentaa ja kehittää yhteisöä entisestään. Tammikuussa 2020 aloitimmekin Jyväskylän laajentumisprojektin nykyiseen alakertaamme, ex-Anttilan tiloihin Jyväskylän kävelykadun kylkeen. Laajennuksessa lähes tuplasimme tilat 2000m2:stä 3500 m2:een.

Itse remppaprojekti meni mallikkaasti, joskin lupaavasti alkanut myynti tyrehtyi hetkellisesti täysin maailmantilanteiden mullistuttua keväällä 2020 koronan myötä. Samalla teimme merkittävän päätöksen, että CT pysyy jäsenille auki edelleen 24/7 toki turvallisuusasioita täsmentäen. Ilman tuota toimitusjohtajamme ja yrittäjämme Markkasen Mikon linjausta on hankalaa tietää, missä olisimme nyt vai olisiko meitä edes … onneksi on ja olemme vähitellen onnistuneet täyttämään uutta alakertaa ja Jyväskylän yhteisömme on kasvanut reilun parin vuoden aikana 73 yrityksestä n. 90 yritykseen ja jäsenmäärältään 200 jäsenestä yli 300 jäseneen. 

Kiitos tästä kasvusta kuuluu meidän CT-yhteisön jäsenyrityksille, sekä vanhoille että uusille! Ilahduttavana uutena asiana on ollut, että meille on tullut myös isompien yritysten tiimejä, jotka on avanneet Jyväskylään uuden toimiston. Jäseniltäkin monesti kuultu palaute on, että yhteisö on sitä rikkaampi, mitä moninaisempi yhteisö on – se pätee niin yrityskokoon, toimialoihin kuin myös ihmisten osaamiseen ja muuhunkin diversiteettiin.

Jyväskylän yhteisö on mahtava sekoitus monialaista asiantuntijuutta yksinyrittäjistä mikroyrityksiin ja startupeihin sekä kansainvälisten firmojen tiimeihin ja kaikkea siltä väliltä. Tajusimme itsekin hieman varkain, että olemme kasvaneet Jyväskylän merkittäväksi digiosaamisen yhteisöksi, onhan meillä nimittäin tällä hetkellä noin 50 IT-alalla toimivaa yritystä, sen päälle vielä monipuolinen joukko niin markkinointi-, viestintä-, valo- ja videokuvaus-, HR-, talous, rahoitus-, rakennusala-, teollisuus-, koulutus,-, hyvinvointi- kuin krypto-osaamistakin. 

Yhteisöllisyyttä ja oppimista olemme vaalineet koko korona-ajan olosuhteet huomioiden ja esimerkiksi Jyväskylässä jokaperjantaisia vertaisoppimisen aamukahveja järjestettiin vuosina 2020-2021 yhteensä 74 kappaletta, osa offlinena, osa online, osa hybridinä. Aamukahviteemat kuvaavat hyvin yhteisön moninaisuutta, parin viime vuoden ajalta suosituimpia aamukahveja olivat esimerkiksi tietokirjan kirjoittaminen, sometrendit, kryptovaluuttojen vallankumous, webinaarien (vuorovaikutuksellinen) suunnittelu, sijoittajille pitchaaminen, monipaikkainen työskentely, best practices -vinkit LinkedIn-markkinointiin sekä osaamisen johtaminen.

Asiantuntija-aiheiden ohella aamukahvittelimme myös no agenda -tyyppisesti avannossa/saunassa, torikahvilassa sekä kotakahvilassa. Aamukahvien lisäksi digitalisoimme myös koko CT-yhteisöä, kun keväällä 2020 otimme käyttöön kaikkien CT-kaupunkien yhteisen digitaalisen yhteisön Skillhiven. Skillhive on tuonut tarvittavat digitaalisen lisän asiantuntijoiden osaamisen esilletuontiin ja etsimiseen yhdistäen koko CT-Suomen. 

Vaikka tunnen tiettyä haikeutta jättää yhteisömanagerin työt siirtyessäni äitiyslomalle keväälle, niin olen tyytyväinen siitä, miten CT-yhteisömme on laajentunut ja toimintamme kehittynyt monilla tasoilla ja olemme samalla onnistuneet hyvin vaalimaan CT:n toiminnan ydintä eli yhteisöllisyyttä sekä jatkuvan oppimisen tukemista. Pystymme tarjoamaan jäsenille alati laajentuvaa CT-palveluverkostoa Suomessa, Suomen rajojen ulkopuolelle sekä myös digitaalisesti.

Lisäksi erityisesti Jyväskylässä tapahtumatilapuolta olemme kehittäneet entisestään, se hyödyttää sekä meidän CT-jäseniä että muitakin tapahtumajärjestäjiä. Valmiita ei tietysti olla koskaan, vaan CT Jyväskylä – kuten koko muukin CT – haluaa tarjota jatkuvasti oppivan ja sopivasti crazyn työyhteisön erikokoisille yrityksille ja asiantuntijoille. Tuleva yhteisömanageri pääsee omilla vahvuuksillaan kehittämään tätä upeaa yhteisöä eteenpäin. Niin kiitollinen siitä, että olen saanut olla mukana tällä (opinto)matkalla tähän asti sekä oppia tuntemaan yhteisön huikeita jäseniä ja jäsenyrityksiä, pian uudenlaiset seikkailumatkat odottavat 🙂 

Silja <3

Crazy Town Jyväskylän yhteisömanageri (maaliskuussa 2022 alkaa äitiysloma)