Upcoming ”Forza” accelerator in the Finnish city of Forssa enters into cooperation with We+ to connect startups to Helsinki and internationally.

Upcoming ”Forza” accelerator in the Finnish city of Forssa enters into cooperation with We+ to connect startups to Helsinki and internationally.

Forza aims to create 100 new businesses in the next three years in Forssa. Particular focus areas include bio & circular economy and equestrian startups.

 

**News in Finnish**

Oppilaitosyhteistyö yrityskiihdyttämössä ainutlaatuista

FORZA YHTEISTYÖHÖN KANSAINVÄLISEN VERKOSTON WE+:N KANSSA

Forssan Kehräämölle perustettava yrityskiihdyttämö ja co-working-yhteisö Forza on sopinut yhteistyöstä We+:n kanssa. We+ on Peter Vesterbackan ja Kustaa Valtosen Suomeen tuoma konsepti, joka tarjoaa yhteistyöverkoston ympäri maailman.

– Meitä kiinnostaa Forzassa erityisesti hevostalouden sekä bio- ja kiertotalouden uusien innovaatioiden synnyttäminen sekä se, että toisen ja kolmannen asteen koulutus on tiiviisti mukana yhteistyössä. Se on ainutlaatuista Suomessa, toteaa yrittäjä Peter Vesterbacka.

Forzan tavoitteena on tehdä opiskelijoiden, oppilaitosten ja yritysten synergiasta 100 uutta startupia kolmen vuoden aikana. Innovatiivisena yhteisönä Forza antaa sytykkeitä uuden tekemiseen, itsensä haastamiseen ja uusien asioiden oppimiseen.

Yrittäjyys on osa toisen asteen ja ammattikorkeakoulun koulutusta. Kiihdyttämön avulla yrittäjyyskoulutukseen saadaan vaikuttavuutta, voidaan muodostaa eri oppilaitosten opiskelijoiden kesken tiimejä ja tuoda uusia innovaatioita yrittäjäopiskelijoiden muodostamien verkostojen kehitettäväksi.

– Tavoitteena on, että yhä isompi osa opiskelijoista aloittaa yritystoiminnan. Parhaimmillaan kiihdyttämö luo seudulle kaivattua spirittiä, täsmentää Lounais-Hämeen koulutuskuntayhtymän johtaja Maaria Silvius.

Yhteisöä hallinnoi Forssan Yrityskehitys Oy yhdessä Lounais-Hämeen Koulutuskuntayhtymän, Hämeen Ammattikorkeakoulun sekä Hevosopiston kanssa. Kiihdyttämön perustamisessa ovat mukana myös Lounea, Lounaismaan Osuuspankki ja Crazy Town.

SUORA YHTEYS KIINAAN JA 60 KOHTEESEEN MAAILMALLA

Yhteisöllisen työskentelemisen buumi kiihtyy Suomessa ja koko maailmalla.

– Yhteisöllisissä työtiloissa tärkeintä on auttaa yrityksiä ja tiimejä tekemään yhteistyötä, jakamaan resursseja ja oppimaan toinen toisiltaan, toteaa Forssan Yrityskehityksen toimitusjohtaja Maria Jokinen.

We+ auttaa suomalaisia yrityksiä kansainväliseen kasvuun ja tuo yrityksiä maailmalta Suomeen sekä rakentaa yhteistyöverkostoja erityisesti Suomen ja Kiinan välille.

– Meillä on mietinnässä myös Forzan ”haarakonttorin” perustaminen Kaapelitehtaalle, jossa nyt toimii Suomen ensimmäinen WE+ työtila. Se olisi meidän kaupunkiseudulle loistava mahdollisuus päästä kertomaan mahdollisuuksistamme varsinaiseen ytimeen.

– Yhteistyö We+:n kanssa tarjoaa Forssan kaupunkiseudun yrityksille ainutlaatuisen mahdollisuuden luoda verkostoja myös kansainvälisesti. Meidän kokoiselle kaupunkiseudulle tämä on enemmän kuin merkittävä juttu, jos vain tahtoa kasvaa ja kansainvälistyä löytyy, Jokinen toteaa.

 

Lisätietoja Forza – We+ yhteistyöstä:

Maria Jokinen, Forssan Yrityskehitys Oy, 050 3424 902, maria.jokinen@forssa.fi

Kustaa Valtonen, Random Ventures, 050 415 5300, kustaa@live.com

 

 

PHOTO: Kehräämö, a former 19th century spinning mill, which will be the location of upcoming Forza accelerator. http://www.forssanmuseo.fi