Opi rakentamaan ja johtamaan yhteisöjä!

Yhteisömanageriakatemia on käytännönläheinen koulutusohjelma kaikille, jotka rakentavat työssään erilaisia yhteisöjä ja verkostoja – tai toimivat aktiivisesti niiden kautta. Jaamme ohjelmassa 20 vuoden ajalta kertyneitä kokemuksia ja oppeja. Samalla kehität omaa yhteisöäsi eteenpäin sekä muodostat mielenkiintoisia verkostoja muiden osallistujien kanssa.

Seuraava oppisopimusmuotoinen Yhteisömanageriakatemia starttaa 7.11.2023. Hae mukaan viimeistään 2.11.2023.

Oletko sinäkin yhteisömanageri?

Yhteisöjen ja verkostomaisesti tuotettujen palveluiden merkitys kasvaa jatkuvasti. Yhteisöissä toimivia organisaatioita tai ihmisiä ei kuitenkaan voi johtaa perinteisin tavoin. Osallistuminen on vapaaehtoista ja vastavuoroista.

Tässä kuvaan astuvat toimintaa luotsaavat yhteisömanagerit. Heiltä vaaditaan yhteisen merkityksen ja suunnan asettamista sekä ihmisten välisen vuorovaikutuksen fasilitointia – kasvokkain ja verkossa. Taitava yhteisömanageri osaa luoda merkityksellisiä yhteyksiä, kannustaa yhteistyöhön ja edistää tiedon jakamista. Heidän asiantuntemuksensa suhteiden luomisessa, konfliktien ratkaisemisessa ja innostavien kohtaamisten järjestämisessä varmistaa yhteisön menestyksen.

Jos tunnistat oheisesta kuvauksesta itsesi – vaikkei virallinen tittelisi olisikaan ”yhteisömanageri” – olet tervetullut mukaan Yhteisömanageriakatemiaan.

Mitä ja kenelle?

Käytännöllinen ohjelma yhteisöjen rakentajille, coworking-tilojen vetureille, ekosysteemien puutarhureille, hankeverkostojen johtajille.

Milloin?

7.11.2023 – 29.8.2024

Hae mukaan viimeistään 2.11.2023 mennessä.

Miten?

Oppisopimuskoulutus, jossa suoritetaan liiketoiminnan ammattitutkinto. Tutkinnon myöntää yhteistyökumppanimme Hyria koulutus.

Missä?

Onlinetyöpajat ja lähijaksot + henkilökohtainen konsultointi + materiaalipankki + yhteisömanagereiden yhteisö + oppisoppimukseen kuuluva mentorointi

Yhteisömanagerit Nuppu ja Silja Crazy Town Tampereella tekemässä töitä.

Yhteisömanageri – miksi hakisit akatemiaan?

Crazy Town on rakentanut yritysten ja asiantuntijoiden yhteisöjä 20 vuoden ajan. Olemme huomanneet, että ”yhteisömanagerin” roolin on avainasemassa onnistumisen kannalta. Yhteisömanageriakatemialla haluamme jakaa kertyneet opit, mutta myös samalla nostaa verkostoissa toimivien ihmisten arvostusta.

Yhteisömanageriakatemian aiheita

 • Kestävän yhteisön rakennuspalikat
 • Yhteisömanagerin roolit ja merkitys yhteisölle
 • Yhteisön rakentamisen prosessit, työkalut, foorumit ja metodit
 • Yhteisön vaikuttavuus ja jäsenkokemus

Mitä Yhteisömanageriakatemia tarjoaa?

Ohjelma on suunniteltu oman yhteisön / verkoston kehittämistä ja rakentamista varten. Saat

 • Työkaluja yhteisön johtamiseen, toiminnan suunnitteluun, fasilitointiin ja jäsenkokemuksen hyödyntämiseen
 • Uusia näkökulmia ja vertaisoppimista muiden osallistujien kanssa
 • Selkeyttä, tunnustusta ja arvostusta sinun työroolille
 • Merkityksellisiä kontakteja ja henkilökohtaista tukea
 • Liiketoiminnan ammattitutkinnon ohjelman hyväksytyn suorittamisen jälkeen

Mitä hyötyä Yhteisömanageriakatemiasta on eri tahoille?

Tässä muutamia nostoja edellisten koulutusten kertomana

 • Coworking-operaattorit ja kiinteistöjen omistajat: Opi, kuinka voit tuottaa jäsenille lisäarvoa yhteisön voimin. Luo yhteisöllisen toiminnan kautta vetovoimaa ja pysyvyyttä. Rakenna uutta ansaintaa perinteisten tilapalveluiden rinnalle.
 • Yritykset: Osaamisen jakaminen ja ihmisten välinen yhteistyö sekä vuorovaikutus ovat avaintekijöitä menestyvän työympäristön luomisessa. Yhteisöllisyys, kiinnostavat sisällöt ja merkitykselliset kontaktit houkuttelevat etätyöntekijät toimistolle ja vahvistavat työhyvinvointia.
 • Järjestöt: Vahvista vaikuttavuutta ja tarjoa erilaisia osallistumisen tasoja jäsenille ja aktiiveille. Luo uusia kumppanuuksia.
 • Korkeakoulut: Yhteiskunnallisesta vaikuttavuudesta ja yritysyhteistyöstä kiinnostuneet korkeakoulut hyötyvät toiminnasta, joka inspiroi, mahdollistaa ja voimaannuttaa tutkijoita sekä opiskelijoita. Yhteisölähtöisten ympäristöjen avulla voit tehokkaasti edistää ruohonjuuritason muutosta sekä tuoda myös yritykset osaksi kampusten arkea.
 • Aluekehittäjät ja elinvoimatoimijat: Opi luomaan yhteistä suuntaa ja merkityksellisiä kohtaamisia eri taustoista tulevien ihmisten välille.

Aikataulu

Yhteisömanageriakatemia sisältää lähijaksoja sekä online-työpajoja. Lisäksi osallistujat saavat henkilökohtaista konsultointia sekä pääsyn materiaalipankkiin ja muiden yhteisömanagereiden vertaisyhteisöön.

7.-8.11.2023 Orientaatio, lähijakso, Jyväskylä

21.11.2023: 12-16Työpaja (Zoom)

27.11.2023: 12-16 Työpaja (Zoom)

10.-11.1.2024 Lähijakso, Tampere

6.2.2024. Lähijakso, Lahti

13.3.2024: Lähijakso, Hämeenlinna

3.4.2024: Työpaja (Zoom)

24.4.2024: Työpaja (Zoom)

23.5.2024: Työpaja (Zoom)

12.8.2024: Työpaja (Zoom)

29.8.2024: Lähijakso/päätöspäivä, Jyväskylä tai Tampere

Lisätietoa ja hakeminen

Yhteisömanageriakatemia VI suoritetaan oppisopimuskoulutuksena, jolloin tutkintona suoritetaan liiketoiminnan ammattitutkinto, jonka myöntää koulutuksen yhteistyökumppanina toimiva Hyria koulutus. Oppisopimusväylään sisältyvät opinnot, näytöt ja arviointi.

Perimme osallistujilta 350 € + alv opiskelijamaksun. Osallistuja vastaa lähijaksojen matka- ja majoituskuluista.

Yhteistyökumppanina toimii Hyria koulutus.

Valmistumisen jälkeen voit hakea Työllisyysrahastolta ammattitutkintostipendiä, jonka arvo on 414€. Lisätietoa täältä.

Ilmoittautumisvaiheet

1. Hae mukaan 2.11.2023 mennessä: Tämä ilmoittautuminen ei ole vielä sitova. Voit peruuttaa milloin tahansa

2. Vahvistus: Olemme sinuun yhteydessä varmistaaksemme, että ohjelma vastaa odotuksia ja että olet oppisopimuskelpoinen.

3. Sitova ilmoittautuminen: Lähetämme sinulle linkin, jolla voit tehdä sitovan ilmoittautumiseen.

Kysy lisää

Kati Fager: kati.fager@crazytown.fi, +358 103 417 052

Carolin Otsing: carolin.otsing@crazytown.fi, +358 103 417 066