Opi rakentamaan ja johtamaan yhteisöjä!

Yhteisömanageriakatemia on käytännönläheinen koulutusohjelma kaikille, jotka rakentavat työssään erilaisia yhteisöjä ja verkostoja – tai toimivat aktiivisesti niiden kautta. Jaamme ohjelmassa 20 vuoden ajalta kertyneitä kokemuksia ja oppeja. Samalla kehität omaayhteisöäsi eteenpäin sekä muodostat mielenkiintoisia verkostoja muiden osallistujien kanssa.

Syksyn 2023 Yhteisömanageriakatemia 5 tarjoaa suositun koulutuksen sisällöt 2,5 kuukauden mittaisena intensiivitoteutuksena.

Oletko sinäkin yhteisömanageri?

Yhteisöjen ja verkostomaisesti tuotettujen palveluiden merkitys kasvaa jatkuvasti. Yhteisöissä toimivia organisaatioita tai ihmisiä ei kuitenkaan voi johtaa perinteisin tavoin. Osallistuminen on vapaaehtoista ja vastavuoroista.

Tässä kuvaan astuvat toimintaa luotsaavat yhteisömanagerit. Heiltä vaaditaan yhteisen merkityksen ja suunnan asettamista sekä ihmisten välisen vuorovaikutuksen fasilitointia – kasvokkain ja verkossa. Taitava yhteisömanageri osaa luoda merkityksellisiä yhteyksiä, kannustaa yhteistyöhön ja edistää tiedon jakamista. Heidän asiantuntemuksensa suhteiden luomisessa, konfliktien ratkaisemisessa ja innostavien kohtaamisten järjestämisessä varmistaa yhteisön menestyksen.

Jos tunnistat oheisesta kuvauksesta itsesi – vaikkei virallinen tittelisi olisikaan ”yhteisömanageri” – olet tervetullut mukaan Yhteisömanageriakatemiaan.

Mitä ja kenelle?

Käytännöllinen ohjelma yhteisöjen rakentajille, coworking-tilojen vetureille, ekosysteemien puutarhureille, hankeverkostojen johtajille, järjestöjen verkottajille sekä isojen yritysten ja organisaatioiden yhteisövelhoille.

Milloin?

21.9.2023 – 8.12.2023

Ilmoittaudu tästä ennen koulutuksen alkua.

Miten?

Kahden kuukauden mittainen intensiivinen koulutus.

Koulutuksen hinta on 2500 € + alv.

Missä?

Onlinetyöpajat ja lähijaksot + henkilökohtainen konsultointi + materiaalipankki + yhteisömanagereiden yhteisö

Yhteisömanageri – miksi hakisit akatemiaan?

Crazy Town on rakentanut yritysten ja asiantuntijoiden yhteisöjä 20 vuoden ajan. Olemme huomanneet, että ”yhteisömanagerin” roolin on avainasemassa onnistumisen kannalta. Yhteisömanageriakatemialla haluamme jakaa kertyneet opit, mutta myös samalla nostaa verkostoissa toimivien ihmisten arvostusta.

Yhteisömanageriakatemian aiheita

 • Kestävän yhteisön rakennuspalikat
 • Yhteisömanagerin roolit ja merkitys yhteisölle
 • Yhteisön rakentamisen prosessit, työkalut, foorumit ja metodit
 • Yhteisön vaikuttavuus ja jäsenkokemus

Mitä Yhteisömanageriakatemia tarjoaa?

Ohjelma on suunniteltu oman yhteisön / verkoston kehittämistä ja rakentamista varten. Saat

 • Työkaluja yhteisön johtamiseen, toiminnan suunnitteluun, fasilitointiin ja jäsenkokemuksen
 • Uusia näkökulmia ja vertaisoppimista muiden osallistujien kanssa
 • Selkeyttä, tunnustusta ja arvostusta sinun työroolille
 • Merkityksellisiä kontakteja ja henkilökohtaista tukea

Mitä hyötyä Yhteisömanageriakatemiasta on eri tahoille?

Tässä muutamia nostoja edellisten koulutusten kertomana

 • Coworking-operaattorit ja kiinteistöjen omistajat: Opi, kuinka voit tuottaa jäsenille lisäarvoa yhteisön voimin. Luo yhteisöllisen toiminnan kautta vetovoimaa ja pysyvyyttä. Rakenna uutta ansaintaa perinteisten tilapalveluiden rinnalle.
 • Yritykset: Osaamisen jakaminen ja ihmisten välinen yhteistyö sekä vuorovaikutus ovat avaintekijöitä menestyvän työympäristön luomisessa. Yhteisöllisyys, kiinnostavat sisällöt ja merkitykselliset kontaktit houkuttelevat etätyöntekijät toimistolle ja vahvistavat työhyvinvointia.
 • Järjestöt: Vahvista vaikuttavuutta ja tarjoa erilaisia osallistumisen tasoja jäsenille ja aktiiveille. Luo uusia kumppanuuksia.
 • Korkeakoulut: Yhteiskunnallisesta vaikuttavuudesta ja yritysyhteistyöstä kiinnostuneet korkeakoulut hyötyvät toiminnasta, joka inspiroi, mahdollistaa ja voimaannuttaa tutkijoita sekä opiskelijoita. Yhteisölähtöisten ympäristöjen avulla voit tehokkaasti edistää ruohonjuuritason muutosta sekä tuoda myös yritykset osaksi kampusten arkea.
 • Aluekehittäjät ja elinvoimatoimijat: Opi luomaan yhteistä suuntaa ja merkityksellisiä kohtaamisia eri taustoista tulevien ihmisten välille.

Aikataulu ja toteutus

Valmennus alkaa orientoivilla online-työpajoilla, joita seuraa kaksi yön yli kestävää lähijaksoa. Verkostoidut samalla yhdessä muiden osallistujien kanssa. Henkilökohtaisessa mentoroinnissa verkossa keskitymme sinun yhteisösi asioiden ratkomiseen sekä koulutuspäivissä tulleiden ideoiden pallotteluun.

Ilmoittautuminen tästä

21.9.2023 12:00 – 16:00 Orientaatio (Zoom)

28.9. 12:00 – 16:00 Työpaja (Zoom)

10. – 11.10. Lähijakso (2 päivää) Tampere

7. – 8.11. Lähijakso (2 päivää) Jyväskylä

28.11.2023 12:00 – 16:00 Työpaja (Zoom)

8.12.2023: Päätöspäivä Hämeenlinna

Lisätietoa ja ilmoittautuminen

Ohjelma käynnistyy verkossa orientaatiolla 21.9.2023. Ilmoittaudu tästä mukaan.

Yhteisömanageriakatemia 5:n osallistumishinta on 2500 € + alv / henkilö. Osallistuja vastaa itse lähipäivien matka- ja majoituskustannuksista.

Ilmoittautumisen peruutusehto: 14 päivää ennen koulutuksen alkua tulleista peruutuksista veloitamme 50 % kokonaishinnasta. Aloituksen eli 21.9.2023 jälkeen tulleista peruutuksista veloitetaan koko hinta. Koulutuspaikan voi luovuttaa samassa organisaatiossa tai yhteisössä työskentelevälle henkilölle.

Kysy lisää – me autamme!

Kati Fager: kati.fager@crazytown.fi, +358 103 417 052

Carolin Otsing: carolin.otsing@crazytown.fi, +358 103 417 066