Yhteisömanageriakatemia on Crazy Townin käytännönläheinen koulutusohjelma kaikille, jotka rakentavat työssään erilaisia yhteisöjä ja verkostoja – tai toimivat aktiivisesti niiden kautta. Jaamme ohjelmassa 20 vuoden ajalta kertyneitä kokemuksia ja oppeja. Samalla kehität omaa yhteisöäsi sekä muodostat mielenkiintoisia verkostoja muiden osallistujien kanssa.

Miten ja milloin?

Seuraava toteutus alkaa toukokuussa 2024, tarkemmat koulutuspäivät alla.

Yhteisömanageriakatemian voi toteuttaa kahdella tapaa:

1) Oppisopimuskoulutuksena, johon sisältyvät opinnot, näytöt ja arviointi. Koulutuksessa suoritetaan. Liiketoiminnan ammattitutkinto, joka toteutetaan yhteistyössä kumppanimme Hyrian kanssa. Koulutuspäivät 7.5.-19.11.2024 (14 koulutuspäivää) + tutkinnon suorittamiseen voi käyttää aikaa sen jälkeenkin. Opiskelijamaksu 350 € + ALV (voi maksaa osissa)

2) Maksullisena, intensiivisenä koulutuksena. Koulutuspäivät 7.5.–3.9. ja 24.10.2024 (10 koulutuspäivää). Lisäksi henkilökohtaista sparrausta. 2500 € + ALV (voi maksaa osissa)

Miksi Yhteisömanageriakatemia?

Yhteisöjen ja verkostomaisesti tuotettujen palveluiden merkitys kasvaa jatkuvasti. Yhteisöissä toimivia organisaatioita tai ihmisiä ei kuitenkaan voi johtaa perinteisin tavoin. Osallistuminen on vapaaehtoista ja vastavuoroista.

Tässä kuvaan astuvat toimintaa luotsaavat yhteisömanagerit. Heiltä vaaditaan yhteisen merkityksen ja suunnan asettamista sekä ihmisten välisen vuorovaikutuksen fasilitointia – kasvokkain ja verkossa. Taitava yhteisömanageri osaa luoda merkityksellisiä yhteyksiä, kannustaa yhteistyöhön ja edistää tiedon jakamista. Heidän asiantuntemuksensa suhteiden luomisessa, konfliktien ratkaisemisessa ja innostavien kohtaamisten järjestämisessä varmistaa yhteisön menestyksen.

Jos tunnistat oheisesta kuvauksesta itsesi – vaikkei virallinen tittelisi olisikaan ”yhteisömanageri” – olet tervetullut mukaan Yhteisömanageriakatemiaan.

Kuvassa Yhteisömanageriakatemia 3:n opiskelijoita ja osallistujia aikaisemmilta kerroilta

Mitä hyötyä Yhteisömanageriakatemiasta on eri tahoille?

Tässä muutamia hyötyjä edellisten koulutusten osallistujien mukaan

  • Yritykset ja työyhteisöjen johtajat: Osaamisen jakaminen ja ihmisten välinen yhteistyö sekä vuorovaikutus ovat avaintekijöitä menestyvän työympäristön luomisessa. Yhteisöllisyys, kiinnostavat sisällöt ja merkitykselliset kontaktit houkuttelevat ihmiset toimistolle ja vahvistavat työhyvinvointia. Sopii etenkin monipaikkaisten yritysten HR-johtajille, HRD ja liiketoimintakehittäjille.
  • Coworking-operaattorit ja kiinteistöjen omistajat: Opi, kuinka voit tuottaa jäsenille lisäarvoa yhteisön voimin. Luo yhteisöllisen toiminnan kautta vetovoimaa ja pysyvyyttä. Rakenna uutta ansaintaa perinteisten tilapalveluiden rinnalle.
  • Järjestöt: Vahvista vaikuttavuutta ja tarjoa erilaisia osallistumisen tasoja jäsenille ja aktiiveille. Luo uusia kumppanuuksia.
  • Korkeakoulut: Yhteiskunnallisesta vaikuttavuudesta ja yritysyhteistyöstä kiinnostuneet korkeakoulut hyötyvät toiminnasta, joka inspiroi, mahdollistaa ja voimaannuttaa tutkijoita sekä opiskelijoita. Yhteisölähtöisten ympäristöjen avulla voit tehokkaasti edistää ruohonjuuritason muutosta sekä tuoda myös yritykset osaksi kampusten arkea.
  • Aluekehittäjät ja elinvoimatoimijat: Opi luomaan yhteistä suuntaa ja merkityksellisiä kohtaamisia eri taustoista tulevien ihmisten välille.

Yhteisömanageriakatemia 2024 -ohjelma

Oppiminen Yhteisömanageriakatemiassa tapahtuu vahvasti vertaisten avulla.

Kevät 2024

ti 7.5. 12-15: Työpaja 0 / Kickstart, ETÄ

ke 8.5. 9-10: Orientaatio oppisopimukseen (ei maksullisessa toteutuksessa) ETÄ

ti 14.5. 10-18 & ke 15.5. 9-12: Tampereen lähijakso
– Yhteisön olemassaolon syy
– Verkosto vs. yhteisö
– Yhteisömanagerin rooli
– Yhteisöjen teorioita ja käytännön esimerkkejä
– Minä yhteisömanagerina

to 30.5. 12-15: Työpaja 1 ETÄ
– Erilaiset jäsenyydet ja osallistumisen tasot

ti 11.6. 10-18 & ke 12.6. 9-12: Toinen lähijakso (paikkakunta ilmoitetaan myöhemmin)
– Miten yhteisöni luo arvoa
– Yhteisön pääomat
– Fasilitointi ja vuorovaikutus, jäsenkokemus ja yhteisön kehittäminen
– Yhteisön vaikuttavuus


Syksy 2024

to 15.8. klo 12-15: Työpaja 2 ETÄ
– Kevään jakson reflektointi
– Trendit ja toimintaympäristö

ti 3.9. klo 12-15: Työpaja 3 ETÄ
– Tukea omien yhteisöjen kehittämisen edistämiseen

to 26.9. klo 12-14: Projektityöpaja 1/4 (ei maksullisessa toteutuksessa) ETÄ

ti 8.10 12-14: Projektityöpaja 2/4 (ei maksullisessa toteutuksessa) ETÄ

to 24.10 klo 10-18: Lähijakso (paikkakunta ilmoitetaan myöhemmin)

to 31.10 12-14: Projektityöpaja 3/4 (ei maksullisessa toteutuksessa) ETÄ

ti 19.11. 12-14: Projektityöpaja 4/4 (ei maksullisessa toteutuksessa) ETÄ

Kysy lisää tai ilmoittaudu!

Kati Fager: kati.fager@crazytown.fi, +358 103 417 052

Ilmoittaudu tästä 6.5.2024 mennessä, niin saat lisää tietoa. Huom! Tämä ilmoittautuminen ei ole vielä sitova.

Mikä Crazy Town?

Crazy Town Oy on rakentanut yritysten ja asiantuntijoiden yhteisöjä 20 vuoden ajan. Olemme huomanneet, että ”yhteisömanagerin” roolin on avainasemassa onnistumisen kannalta. Yhteisömanageriakatemialla haluamme jakaa kertyneet opit, mutta myös samalla nostaa verkostoissa toimivien ihmisten arvostusta.