Startup-yhteistyön ABC


Opi kuinka startupit voivat tehdä yhteistyötä teollisuusyritysten ja muiden konkareiden kanssa

14.10. - 13.12.2021, Tampere / Online
Startup-yhteistyön ABC on maksuton koulutussarja teollisuusyrityksille, muille vakiintuneille yrityksille sekä startupeille, joita kiinnostaa oppia yhteistyön tavoista ja käynnistämisestä.

→ Ison yrityksen ei tarvitse tehdä kaikkea itse. Yhteistyö startupien kanssa nopeuttaa tuotekehitystä, uusien teknologioiden hyödyntämistä sekä markkinoille pääsemistä. Pääset kiinni ketterästi osaajiin ja saat tuoreita näkökulmia uudistumiseen.

→ Startupille yhteistyö isompien kanssa avaa mahdollisuuksia päästä uusille toimialoille ja löytää referenssiasiakkaita. Pieni yritys saa yhteistyöllä uskottavuutta, resursseja ja rahoitusta.


Osallistuaksesi sinun ei tarvitse edustaa virallisesti omaa yritystä. Voit tulla mukaan omana itsenäsi - ilman johdon hyväksymää startup-yhteistyön strategiaa. Tämä on jopa suositeltavaa!


Koulutus kestää 2 kk ja pitää sisällään 5 tapaamista. Toteutus hybridinä: Tampere + online. Haku 10.10.2021 mennessä. Koulutus on maksuton.

Sinulta ei edellytetä aikaisempaa kokemusta aiheesta  tai tiedossa olevaa projektia. Etusijalla valinnassa ovat Tampereen kaupunkiseudulla toimivat tai sinne toimintaansa laajentavat yritykset ja tiimit.


Ota samalla Tampere haltuun koulutuksen avulla!


Tampere syntyi, elää ja kasvaa teollisuudesta. Kaupunkiseudulta löytyy tuotekehityksen avuksi 50 000 opiskelijaa, satoja startupeja ja kehitysympäristöjä. Koulutuksen jälkeen olet valmis hyödyntämään mahdollisuudet ja sinulla on laajempi ymmärrys tarjonnasta.


ImageHyödyt


Teollisuusyritykselle tai vakiintuneelle yritykselle / siellä työskentelevälle asiantuntijalle

  • Opit miten startupeja voi hyödyntää liiketoiminnan tai teknologian kehittämisessä
  • Tapaat mielenkiintoisia startupeja sekä muita mahdollisia kumppaneita esimerkiksi teemoissa kuten AI, data-analytiikka, smart city ja kiertotalous
  • Laajennat yhteistyöverkostoa ja tuotekehitystä Tampereen kaupunkiseudulla
Image

Startupille / startupin edustajalle

  • Ymmärrät teollisuusyritysten tarpeita - tee parempia tarjouksia ja yhteistyöehdotuksia
  • Solmit uusia asiakkuuksia ja kumppanuuksia
  • Käynnistät ketteriä pilotteja ja kokeiluja
Crazy-Town-Growth-Hacking-Partners-web4

Ohjelma


Koulutus koostuu viidestä tapaamisesta. Luvassa on case-esimerkkejä, ryhmämentorointia sekä käytännöllisiä vinkkejä. Alustukset tallennetaan mikäli et pääse osallistumaan jokaiselle kerralle.

Koulutus toteutetaan hybridinä. Myös online-osallistuminen on mahdollista. Paikan päällä Tampereella pääset tutustumaan yhteistyöympäristöihin ja niissä toimiviin yrityksiin.

1. Yhteistyön aloittaminen: Mitä yhteistyömalleja on ja mihin ne voivat johtaa?
to 14.10.2021, klo 12-15.30, Tribe Tampere, Åkerlundinkatu 8, 5. krs, Tampere / Hae tästä materiaalit

Tutustutaan case-esimerkkien kautta miten teollisuusyritykset ja startupit voivat tehdä yhteistyötä ja mihin se voi johtaa. Lavalla vierailevat aiheen konkarit Jaakko Jauhiainen (CTO, A-Insinöörit) ja startup-sijoittaja Kustaa Valtonen.

2. Yhteistyön alustat: Mistä löydät apua?
ke 27.10.2021, klo 12-15.30, Crazy Town Tampere / Hae tästä materiaalit

Esittelyssä Tampereen innovaatioalustat kuten DIMECC (Harri Kulmala), Platform 6 (Alexandra Santos), Rapid Tampere (Kenneth Salonius) ja Tamlink (Veli-Mikko Mäkelä).

3. Yhteistyön vauhdittaminen: Mistä saat resursseja yhteiskehittämiseen ja mistä sinun pitää sopia?
ti 9.11.2021, klo 12-15.30, Crazy Town Tampere / Hae tästä materiaalit

Tutustuminen erilaisiin innovaatiotoiminnan ja yhteiskehittämisen rahoitusmalleihin ja hankkeisiin. Vinkkejä sopimusten ja IPR-asioiden huomiointiin myös tarjoilee Jukka Kantanen (Berggren).

4. Yhteistyön muotoilu: Miten kokeilet ketterästi ja esittelet ideasi?
to 25.11.2021, klo 12-15.30, Tribe Tampere, Åkerlundinkatu 8, 5. krs, Tampere / Hae tästä materiaalit

Vinkkejä kuinka suunnitella ja projektoida ketterä yhteistyökokeilu.

Startup-yhteistyön ABC: Matchmaking (avoin tapahtuma kaikille kiinnostuneille, lisätietoa pian)
28.1.2022, klo 10.00 - 12.00, verkossa / Lue lisää ja osallistu tästä

Startupit pääsevät tapaamaan vakiintuneita yritystä, jotka hakevat startupeilta:
- Uusia ratkaisuja tunnistettuihin tarpeisiin
- Ymmärrystä trendeistä ja mahdollisuuksista
- Mahdollisuuden sijoittaa startupiin

Tapahtumassa startupeilla on mahdollisuus kuulla lyhyt esittely jokaisen yrityksen tarjoamista  yhteistyömahdollisuuksista. Tämän jälkeen avaamme ryhmäkeskustelut ja tarjoamme mahdollisuuden sopia matchmaking-tapahtuman jälkeiset jatkostepit - tarkoitti se sitten yhteistyöehdotusta, myyntitapaamista tai sijoituskeskustelua.

Tapahtumassa esillä olevat startup-yhteistyöstä kiinnostuneet yritykset

Pirkanmaan Osuuskauppa (POK): POK on kiinnostunut tapaamaan kumppaneita ja startupeja, joilla on tarjolla uusia ratkaisuja ruokaan ja palveluihin ruoan ympärillä. Ratkaisut voivat esimerkiksi liittyä uusiin heti valmiisiin ruokatuotteisiin, ruokainnovaatioihin (foodtech) tai tuotteisiin ja palveluihin asiakkaidemme arjen helpottamiseksi. Yhteistyö POKin kanssa tarjoaa startupille mahdollisuuden kehittää ja kasvaa paikallisen kumppanin kanssa ja rinnalla.

Posti Group Oyj: Posti toimii monella eri liiketoiminta-alalla, joten myös startup- ja osaaja -tarpeet ovat hyvin laaja-alaisia. Kiteyttäen: Kuljetus, varastointi, lajittelu ja toimitus. Lisäksi erilaiset sisäiset ja ulkoiset sähköiset työkalut ja palvelut, jotka tukevat kokonaisuutta ovat kiinnostavia.

A-Insinöörit (AINS Group): AINS is looking for novel and bold startups to collaborate with or invest in. Does your startup make urban life – More functional? More sustainable? Smarter? Or just better? You don’t have to be a proptech or built environment startup! We connect startups with right clients, open-minded investors, real life projects, best practices and equity funding.

 

Yhteystiedot


Mikko Korpela - koulutusvastaava
+358 400 499 242

mikko.korpela@crazytown.fi

Jouni Myllymäki - teollisuusyritykset
+358 50 434 5820
jouni.myllymaki@businesstampere.com 

Tommi Uitti - startupit
+358 40 587 0592
tommi.uitti@businesstampere.com Koulutuksen toteuttaa Crazy Town yhteistyössä Business Tampereen kanssa. Sivun valokuvat (c) Laura Vanzo & Opa Latvala / Visit Tampere sekä Crazy Town.


Image
Crazy Town logo