JKL City Challenge hakee kehitysideoita Jyväskylän keskustan palveluiden parantamiseksi. Viisi parasta ideaa saivat 2500 - 3000 euron rahoituksen niiden testaamiseksi


Vaiheet


Raati myöntää kokeilurahoituksen parhaiten soveltuville ideoille 11.1.2019.

Idean kokeileminen käytännössä 1.3.2019 mennessä.

Showroom Jyväskylän Crazy Townilla 15.3.2019.

Seuraavat kolme ideaa tarkoitettiin ideoinnin tueksi. Hakijoiden tehtävänä oli sanoittaa ne tarkemmin ja löytää niiden taustalta mielenkiintoinen mahdollisuus.


1. Millaiset kaupalliset palvelut sekä kulttuuri- ja elämyspalvelut toisivat ihmiset Jyväskylän keskustaan?
Kuinka lisäämme keskustan viihtyvyyttä?


2. Miten saamme lisää asukkaita ja liiketoimintaa keskustaan?
Miten vanhojen kiinteistöjen käyttöasteita lisätään ja kuinka niitä tulisi kehittää? Minkälaisia asuntoja ja asumismuotoja tarvitsemme keskustassa?


3. Mitä ovat tulevaisuuden pankkipalvelut keskustassa?
Voisiko pankkikonttori olla muutakin kuin pankki?
Rahoituksen saaneet kokeiluideat


JKL City Challengin kumppaneista muodostunut raati on kokoontunut ja päättänyt neljä rahoituksen saavaa kokeiluideaa. Kaikki kokeiluideat keskenään erilaisia ja uusia innovaatioita Jyväskylän keskustassa. Teemoina kokeiluideoissa nousevat selkeästi esiin jakamistalous ja ekologisuus.


Araund

Kokeiluidea: Dynaamista pyörien vertaisvuokraamista Jyväskylään
Araund tuo mahdollisuuden pyörien vuokraamiselle yksityishenkilöille sekä yrityksille. Käytännössä tarvitset vain pyörän sekä Araundin älylukon ja voit aloittaa pyöräsi jälleenvuokrauksen sekä tienata sillä rahaa. Tavoitteena on vähentää autoilun tarvetta kaupungissa sekä tarjota vaihtoehtoinen tapa liikkua kaupungissa kustannustehokkaasti.


Discover Jyväskylä

Kokeiluidea: AR-teknologiaa hyödyntävä mobiilisovellus, joka tekee näkyväksi keskusta-alueen historian kerrostuneisuuden ja nostaa keskeisiä henkilöitä kaupungin historiasta esille, kuten Alvar Aallon.
Discover Jyväskylä-sovellukseen toteutetaan uusi osio testaamalla uudenlaisia AR-toteutuksia Alvar Aalto teemalla.Toteutus tehdään yhteistyössä paikallisten museoiden, arkistojen ja Jyväskylän kaupungin kanssa. Konkreettinen ratkaistava tarve on mahdollisuus syventää kaupunkituntemusta ja vahvistaa keskustaidentiteettiä. Sovelluksen avulla keskustaympäristön monikerroksinen identiteetti avautuu käyttäjälle modernilla tavalla. Se monipuolistaa keskustan kulttuuripalveluita ja on täydellinen esimerkki kulttuuripalvelusta, jota kaupunkilaiset voivat käyttää omassa aikataulussaan ja omilla ehdoillaan.


Jyväskylän keskustan brändäys ja yhteismarkkinointi

Kokeiluidea: Jyväskylän keskusta yhtenäiseksi palveluntarjoajaksi yhteismarkkinoinnin keinoin
Jyväskylän elävä kaupunkikeskusta Ry brändäytyy uudelleen ja keskittää toimintansa tulevaisuudessa Jyväskylän keskustan toimijoiden yhtenäisen viestinnän kehittämiseen ja toteuttamiseen. Keskustalle luodaan oma brändi ja yhtenäinen viestinnällinen ilme. Tavoitteena on elävöittää Jyväskylän keskusta viestinnän ja mielikuvien voimin ja markinoida sitä kuluttajille yhteinäisenä ja houkuttelevana palveluntarjoajana.


SharePark

Kokeiluidea: Keskusta-alueen parkkeeraamisen kehittäminen uudelle tasolle
SharePark tarjoaa uuden ja tehokkaan ratkaisun Jyväskylän keskustan parkkeeraus haasteisiin tarjoamalla mahdollisuuden parkkipaikkojen vertaisvuokraamiselle. Tavoitteena on kattaa koko Jyväskylä ja sen lähialueet ja hyödyntää yksityisten parkkipaikkojen vähäistä käyttöastetta. Jokainen yksityisen parkkipaikan omistava voi jälleenvuokrata omaa parkkipaikkaansa ShareParkin sovelluksen kautta, silloin kun ei sitä itse tarvitse ja ansaita passiivista tuloa.


Trashman

Kokeiluidea: Keskusta-alueen ravintoloiden kestävän kehityksen ulkoistaminen
Trashmen kerää ja prosessoi ravintoloiden biojätettä, jonka lopputuotteena syntyy kahvilikööriä ja sitrus cordellia. Valmiit tuotteet Trashmen jälleenmyy takaisin ravintoloille. Kahvilikööriä ja sitrus cordellia pääset maistamaan jo cocktail-baari DeLoreanissa Jyväskylän keskustassa, käy testaamassa!
REFERENSSIT


"JKL City Challengen parasta oli tulokset eli uusien kaupunkikeskustaa kehittävien ideoiden toteuttamisen mahdollistaminen. Yhteistyötahoiksi oli saatu merkittäviä, monialaisesti keskustan kehittämiseen vaikuttavia tahoja, joilla oli halua lähteä mukaan myös taloudellisella panostuksella."

- Pirkko Flinkman, Business Jyväskylä

"JKL City Challengesta jäi erittäin hyvä fiilis. Erityisesti Crazy Townin coworking-tilat toivat hyvän lisäbuustin tiimimme tekemiseen. Lisäksi sparraus ja kaikki JKL City Challengen järjestäjätahot ketä tapasin olivat erittäin ystävällisiä ja avuliaita. Ilman JKL City Challengea olisi SharePark jäänyt ehkä pöytälaatikkoon."

- Eveliina Ventilä, SharePark


Järjestäjät


JKL City Challenge -kampanjan toteuttavat yhteistyössä
Image
Image
Image
Image
Image
Image

OLE YHTEYDESSÄ


 
Image

Matleena Laaksonen
044 373 1932
matleena.laaksonen@crazytown.fi

 

#jklcitychallenge