Epicenter ja Crazy Town yhteistyöhön – Yhteisöllisyys ja yhteistyö uusien innovaatioiden ja kasvun vauhdittajina

Toni PienonenBlogi, Yleinen

29.1.2021

Digitaalisten innovaatioiden talo Epicenter Helsinki aloittaa yhteistyön maakunnissa samankaltaisella konseptilla toimivan Crazy Townin kanssa. Joustavat toimitilat ja hybridityömalli ovat tulleet pysyväksi osaksi työntekijöiden ja yritysten arkea. Joustavien työtilojen lisäksi tarvitaan uudistuva, kehittyvä ja jatkuvaa muutosta tukeva ekosysteemi, joka innostaa uuden oppimisen, mahdollistaa uusien innovaatioiden syntymisen ja menestyvän liiketoiminnan.

Lähes 16 000 m2 yhteisöllistä työtilaa Suomessa avautuu näiden kahden toiminnon jäsenten käyttöön, joista Epicenterillä on 8500 m2 Helsingin ydinkeskustassa. Tämä mahdollistaa jäsenten keskinäisen vuorovaikutuksen, johtaen parhaimmillaan uusiin yhteistyömalleihin, innovaatioihin ja kasvuun.

’’Yhdessä Crazy Townin kanssa voimme tarjota yhteisöjen luotsaamaa innovaatiotilaa viidellä paikkakunnalla ympäri Suomea ja näin myös avata ovet kansainvälisten toimijoiden suuntaan’’, Epicenter Helsingin maajohtaja Riikka Jakovuori kuvailee.

Yhteistyö mahdollistaa vahvan kasvualustan kotimarkkinoiden kasvulle yhteisöllisyyden kautta, tarjoten oikeiden kontaktien ja verkostojen yhteen saattamista. Tämä synnyttää parhaimmillaan uusia innovaatioita ja liiketoimintaa eri toimijoiden kesken.

Tuoreen tutkimuksen mukaan yhteistoimitilojen määrän on arvioitu nousevan globaalisti 20 000:lla tänä vuonna ja tuplaantuvan vuoteen 2024 mennessä. Tutkimuksen arvion mukaan lähes 5 miljoonaa ihmistä työskentelee yhteistoimistoissa 2024, joka on 158% kasvu verrattuna vuoteen 2020.

’’Yhteisöllinen työtila tarjoaa alustan, jossa aidosti läsnä olevat erikokoiset yritykset kohtaavat. Työtila ei enää riitä, vaan tarvitaan oikeat työkalut ja toimintamallit, jotka mahdollistavat uudenlaisen tekemisen. Kutsun tätä uusien ekosysteemien synnyttämiseksi ja skaalaukseksi, jossa synergiaetua syntyy saman tyyppisten aihioiden kasvun ja kehityksen avulla’’, Jakovuori kertoo.

’’Tarjoamme joustavia työmahdollisuuksia jäsenillemme eri paikkakunnilla, jossa yhdistyy yhteisöllinen kokemus ja laadukkaat toimitilat’’, kertoo Crazy Townin asiantuntija Toni Pienonen.

Pienonen näkee myös yhteistyön erittäin hyödyllisenä ja uskoo, että yhteistyöllä luodaan uutta kasvua, niin Suomessa, kuin kansainvälisestikin.

’’Tulevaisuuden menestyvät yritykset on rakennettu yhteisöjen ja ekosysteemin varaan. Kuulumalla osaksi Crazy Town- yhteisöä Suomessa, jäsen yritykset voivat tehdä luottamuksellista yhteistyötä kansainvälisesti esimerkiksi Ruotsin ja Norjan Epicentereiden kanssa’’, hän lisää.


Epicenter on digitaalisiin kasvuyrityksiin, suuryrityksiin ja yrittäjiin keskittynyt maailmanluokan innovaatioyhteisö sekä inspiroiva työympäristö. Epicenterin kansainväliseen yhteisöön kuuluu yhteensä yli 500 yritystä ja 4500 jäsentä niin Helsingin, Tukholman kuin Oslon toimipisteissä. Yrityksenä Epicenter on sitoutunut auttamaan yrityksiä ja yrittäjiä kiihdyttämään liiketoiminnan kasvua. Epicenterin yhteisö tarjoaa ainutlaatuisen ympäristön innovaatioille ja kasvulle sekä verkoston, jonka jäsenet työskentelevät päivittäin yhteistyössä alan huippuosaajien ja ajatusjohtajien kanssa. Epicenter toimii kaupallisena moottorina ja roolimallina valituilla markkinoilla, tuoden yhteen liike-elämän suurimmat nimet. Yrityksenä he uskovat vahvasti parempaan maailmaan, jossa digitalisaatio kehittää ihmisiä ja yhteiskuntia. Kun oikeat ihmiset tulevat yhteen, kaikki on mahdollista.

Crazy Town on työn ja oppimisen yhteisö, jonka 250 jäsenyritystä tekevät yhteistyötä, oppivat uutta ja kasvattavat liiketoimintaa. Päälle tulevat joustavat toimitilat Jyväskylässä, Tampereella, Hämeenlinnassa, ja Porissa. Yhteisö toimii myös digitaalisesti. Toimintaan ovat tervetulleita mukaan yksinyrittäjät, etätyöntekijät, mikroyritykset, startupit, isojen yritysten tiimit ja julkiset kehittäjät.


YHTEYSTIEDOT

Epicenter Helsinki

Riikka Jakovuori, maajohtaja

Puh: 040 705 7878

Email: riikka@epicenterhelsinki.fi

Crazy Town

Toni Pienonen, asiantuntija, yrittäjä

Puh: 0400 737 238

Email: toni.pienonen@crazytown.fi